Zavřít reklamu

safari-technology-preview-100653075-mediumApple dnes představil nový prohlížeč. Je to tzv. Safari Technology Preview, který je určen pro vývojáře, aby mohli testovat a experimentovat s budoucími webovými technologiemi a nadcházejícími funkcemi. Jde o podobnou verzi, jako Google Chrome Canary, který umožňuje vývojářům hrát si s webovými technologiemi, které jsou právě ve vývoji a vývojáři je tak mohou testovat v oficiální verzi dříve, než běžní uživatelé. Nová verze Safari má odlišnou ikonu, která má fialovou barvu.

Apple bude dodávat aktualizace do Safari Technology Preview každý druhý týden. Vývojářský prohlížeč je samostatná aplikace, takže si ji můžete nainstalovat vedle klasického Safari a používat tak obojí nezávisle na sobě. Prohlížeč také podporuje funkce iCloudu, které WebKit Nightly verze nezahrnují. Aktuální build obsahuje řadu nových funkcí pro vývojáře, aby tak mohli vytvářet lepší webové aplikace. Na první pohled v něm nejsou rozdíly vidět. Technické změny naleznou vývojáři na stránkách Applu.

Safari Technology Preview nebude pro mnohé uživatele OS X užitečný, stáhnout si jej však může kdokoliv. Například vývojářské menu je ve výchozím nastavení povoleno, navíc celková stabilita není zaručena. Přestože aktualizace budou stabilnější než Nightly verze, ne vše bude testováno tak, jako normální verze Safari. Stáhnout si nový prohlížeč můžete zde.

Safari Technology Preview FB

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.