Zavřít reklamu

V letošním roce bychom se měli dočkat příchodu jablečné streamovací platformy pro filmy a seriály. Na té začal Apple intenzivně pracovat v červnu roku 2017, kdy najal hned dva bývalé manažery společnosti Sony. Ti byli „vyzbrojeni“ rozpočtem o hodnotě jedné miliardy dolarů a budou mít na starost sestavit originální program. Za osmnáct měsíců práce stihl Apple oslovit řadu tvůrců, mezi nimiž nalezneme například Damiena Chazella, který stojí za snímky jako La La Land a Whiplash. Po všech chce přitom jediné – vytvořit originální pořady, které si svět zamiluje. To by ale nemuselo stačit.

Přestože má jablečná společnost v současné situaci přichystaných asi 25 originálních pořadů, není dosud jasné, zdali své obzory rozšíří i za hranici vlastního obsahu. Jedno je však jisté. Pokud Apple chce vytvořit skutečně úspěšnou streamovací platformu, velmi pravděpodobně bude muset vysílat i již vytvořený obsah, kteří diváci milují.

Chytrý krok Netflixu

Jednou z momentálně nejoblíbenějších streamovacích platforem je jednoznačně Netflix. Právě ten vsadil mimo svůj obsah taktéž na cizí a z dostupných grafů je zřejmé, že se jednalo o správné rozhodnutí. Jeho nejsledovanější pořady totiž patří jiným společnostem a Netflix pouze platí za jejich licenci. Pokud bychom pak chtěli graf studovat ještě podrobněji, zjistili bychom, že originální pořad Netflixu v něm obsadil až 14. místo. Naopak takoví Přátelé, kteří běží v televizi již dlouhé roky, se drží na špici.

netflix-shows

V poslední době se začalo mluvit o tom, že vlastní obsah Applu bude poskytován na všech zařízeních s operačním systémem iOS zdarma. Pořady nepocházející z dílny jablečné společnosti by posléze byly zpřístupněny po zaplacení určitého předplatného, na které jsme od konkurence zvyklí. Tímto krokem by si Apple mohl zajistit zvýšení prodeje svých zařízení, jelikož každý jeho uživatel by mohl zdarma využívat těchto služeb.

Dočkáme se letos taktéž nové generace Apple TV?

Další hojně diskutovanou možností je zpřístupnění obsahu pro předplatitele Apple Music. Tímto by si kalifornský gigant mohl přijít vyšší tržby, jelikož by spousta lidí mohla přejít z konkurenčního Spotify právě na platformu od Applu. V současné situaci je skutečně těžké odhadnout, jak bude streamovací platforma ve finále vypadat. Osobně bych se nejradši přiklonil k variantě podobné Netflixu, kdy na bázi měsíčního předplatného dostane uživatel notnou dávku kvalitního obsahu.

apple-store-fb

Dnes nejčtenější

.