Zavřít reklamu

Jak už to ve světě počítačů bývá – když něco nefunguje, tak to prostě restartuji a budu se modlit, že se vše opraví. Tohle pořekadlo rozhodně platí i pro uživatele jablečných produktů, jelikož i my se občas můžeme octnout v situaci, kdy se naše zařízení zasekne a není jiná možnost, než jej restartovat. Na druhou stranu, taktéž většina z nás velice často využívá funkce snímku obrazovky, a to za různými účely. Na starších iPadech, které ještě disponovaly Home Buttonem s Touch ID, bylo tvrdé restartování či pořízení snímku obrazovky opravdu jednoduché. Na novém iPadu Pro 2018, který už Touch ID vystřídal systémem Face ID, domovské tlačítko nenajdeme a postup se tedy musí lišit.

Takto vypadá nejnovější iPad Pro 2018:

Jak na iPadu Pro (2018) pořídit snímek obrazovky

Postup je v tomto případě podobný, jako na nejnovějších iPhonech. Abychom na novém iPadu Pro 2018 pořídili snímek obrazovky, tak je nutné zároveň stisknout horní tlačítko, které slouží pro zapnutí/vypnutí zařízení, a zároveň s ním tlačítko pro zesílení hlasitosti. Postup se samozřejmě pro 11″ a 12.9″ model neliší.

Jak iPad Pro 2018 natvrdo restartovat

Pokud chcete iPad Pro 2018 natvrdo restartovat, tak stiskněte a ihned pusťte tlačítko pro zesílení hlasitosti. Ihned po puštění stiskněte a opět ihned pusťte tlačítko pro zeslabení hlasitosti. V posledním kroku ihned po puštění stiskněte a držte horní tlačítko, které slouží pro zapnutí/vypnutí zařízení. Tlačítko držte do té doby, dokud se na obrazovce neobjeví logo Apple. Poté můžete tlačítko pustit.

ipad-pro-2018-hard-reset
ipad pro fb

Dnes nejčtenější

.