Zavřít reklamu

Nový Mac mini sice dorazil na pulty obchodů teprve před dvěma dny, už tu však máme jeho kompletní rozebrání. O to se jako již tradičně podepsali odborníci z iFixit, kteří tento proces důkladně nafotili. Díky nim tak máme možnost do útrob nového drobečka nahlédnout a pokochat se jeho vnitřním uspořádáním komponentů.

Do nového Macu mini se můžete dostat hned dvěma způsoby. Tím prvním je proniknutí skrze krytku na spodní straně počítače, která je podle fotografií od iFixit jen na „zacvaknutí“. Po jejím odebrání vám bude v cestě stát další, tentokrát již hliníková mřížka s větracími otvory, která pod sebou ukrývá masivní ventilátor zajišťující odvod tepla. Je totiž potřeba si uvědomit, že se nový mini dočkal skutečně výrazného nárůstu výkonu, který s sebou však přináší i velké množství tepla. Je tedy potřeba jej i řádně odvádět a útroby počítače ochlazovat. Odmontováním ventilátoru si pak odemknete cestu přímo k logické desce. Práce s ní je však přes kruhový výřez značně komplikovaná.

Nezbude vám tedy nic jiného, než povolit dalších pár šroubků a prakticky všechny vnitřnosti Macu mini vysunout bokem. Díky tomu už vám tak například při navyšování RAM paměti již prakticky nic nebrání. Vždy je ale potřeba postupovat s maximální opatrností. iFixit totiž poukazuje na velké množství různě připojených konektorů, které je při demontáži potřeba postupně odpojit. V opačném případě by totiž došlo k jejich poškození či dokonce přetržení, které by vás vyšlo pěkně draho.

Jak tedy můžete sami vidět, do malého těla o rozměrech 19,7 x 19,7 x 3,9 cm se toho vleze skutečně spoustu, díky čemuž se může pochlubit tento drobeček i parádním výkonem. Až čas však ukáže, zda nebylo na upgrade tohoto oblíbeného počítače příliš pozdě a uživatelé, kteří na něj kvůli létům čekání na upgrade již zlomili hůl, se k jeho využívání opět navrátí. První ohlasy na stroj jsou však velmi pozitivní. Snad tedy jeho renomé jen a jen poroste.

mac mini fb

Dnes nejčtenější

.