Zavřít reklamu

Že se dají na kameru iPhonu zachytit parádní fotky a videa vás na našem webu informujeme poměrně pravidelně. Málokdy se ale stane, že bychom psali o projektech vzniklých na iPhone z našich luhů a hájů. Dnešek je ale v tomto ohledu zcela jiný. Představíme vám totiž první celovečerní postapokalyptický film natočený na iPhone, který vznikl v České republice. 

Snímek Srdce Zóny vznikl dle slov režiséra Bohdana Čermáka z produkce Goldenview Films v amatérských podmínkách na Karlovarsku a je inspirován Černobylskou katastrofou. 90 % snímku je dle jeho slov natočeno na iPhone 6, zbylých 10 % se pak dotáčelo na loňský iPhone X. Film byl následně sestříhán ve Final Cutu na Macu, takže z jablečné stopy ani na chvíli nevybočil. 

Valná většina filmu byla natočena na iPhone 6 : 

Film už si odbyl svou premiéru v kině v Sokolově, které zaplnilo na 250 natěšených diváků. Jeho kvalitu dokládá i fakt, že je nominován mezi pět nejlepších nezávislých filmů na Filmovém festivalu Černá Věž, což je uznávaný festival amatérských a nezávislých filmů. 

Pokud se tedy řadíte mezi fanoušky tohoto filmového žánru i vy, určitě si Srdce Zóny pusťte. Snímek vypadá poměrně zajímavě a nejednoho z vás bude určitě bavit. V opačném případě se alespoň podívejte, jaké záběry je možné na iPhony zachytit a v komentářích nám dejte vědět, jak jste s výsledkem spokojení. Popřípadě si alespoň přečtěte hodnocení na ČSFD, které též mnohé o filmu napoví. 

Celý film:

maxresdefault

Dnes nejčtenější

.