Zavřít reklamu

Pamatujete si ještě na okamžik, kdy Apple na svém iPhonu 7 Plus poprvé představil svůj duální fotoaparát, který v té době ještě nebyl ani zdaleka tak rozšířený, a mnohým z nás spadla brada? Vsadím se, že určitě ano. Nicméně tato doba je již dávno pryč a výrobci smartphonů se snaží své fotoaparáty posunout na novou úroveň přidáváním dalších objektivů k fotoaparátům. Jedním z nich je i jihokorejský Samsung, který se bude nyní snažit ve světě fotomobilů prosadit čerstvě představeným modelem Galaxy A9. Ten má zaujmout především čtveřicí fotoaparátu na zádech. 

Ano, čtete správně. Ne dva a ani tři, ale rovnou čtyři fotoaparáty zdobí záda nového Galaxy A7. Hlavní objektiv se chlubí 24 Mpx a světelností f/1,7, teleobjektiv dvojnásobným optickým zoomem, 10 Mpx a světelností f/2,4, ultraširoký 120° objektiv 8 MPx a světelností f/2,4 a poslední objektiv se selektivní hloubkou ostrosti 5 Mpx a světelností f/2,2. Ani selfie kamera se nemá podle popisu Samsungu za co stydět, jelikož má 24 MPx a světelnost f/2,0. 

Poměrně zajímavé je, že ačkoliv by měl být smartphone schopen fotit skutečně parádní fotografie, které by měly bez problému konkurovat iPhonům, jeho cena bude na českém trhu začínat na 14 999 korunách. Jak už tedy asi tušíte, jedná se o telefon vyšší střední třídy, který je o některé vlastnosti vlajkových lodí ochuzen. Nenalezneme u něj tak například podporu bezdrátového nabíjení, která se stala právě u vlajkových lodí standardem. 

Přestože vypadají specifikace fotoaparátu „na papíře“ skutečně působivě, realita může být zcela jiná. Na první ostré testy a hlavně pak porovnání s fotoaparáty konkurenčních výrobců si budeme muset ještě chvíli počkat. Už nyní je však jasné, že prosazení se proti novým iPhonům, Pixelům 3 a Huaweii P20 Pro bude mít novinka nesmírně těžké. Fotky z těchto smartphonů jsou totiž hodnoceny jako téměř dokonalé a jejich úroveň by se posouvala jen velmi obtížně.

4 fotaky samsung fb

Dnes nejčtenější

.