Zavřít reklamu

Pred niekoľkými týždňami sme sa dozvedeli o mobilnej adaptícii hry Professor Layton and the Curious Village, ktorá sa po obrovskom úspechu na konzolách od Nintenda objavila aj na smartfónoch. To však platilo iba pre japonský trh, nakoľko sa Nintendo chcelo presvedčiť o dostatočnom dopyte. Ten sa vyšplhal na pomerne vysoké priečky a preto si túto zaujimávú puzzle adventúru môžeme užiť aj my. Animované spracovanie známej detektívky upúta nielen kvalitným grafickým spracovaním, ale aj pútavým príbehom a širokými možnosťami v oblasti logických hadaniek, puzzle prvkov a hlavolamov.

Poslednou hernou adaptáciou na mobilnú platformu zo strany Nintenda bol populárny titul Monster Hunter Stories, preto sa tentokrát jedná o rovnako nezvyčajnú situáciu. Originálne prehlásenie, ktoré Apple vydal v nedávnom tweete sa tak napokon stáva skutočnosťou. Hra predstavuje komplexný zážitok spojený so strategickými prvkami, ktorých je v nej naozaj požehnane. V rámci príbehu sa stretnete s množstvom zvratov a nečakaných odhalení, čo ešte viac vyburcuje záujem o ďalší sled udalostí. To všetko dopĺňajú parádne vykonštruované animácie, ako statické tak aj vo forme cutscenes. Každá „puzzle“ hádanka vás posunie o niečo bližšie, pričom sa budete musieť popasovať so stále ťažšími výzvami. Rôznorodosť hlavolamov je naozaj veľká, čím sa perfektne vyhnete stereotypom a repetetívnym prvkom. Mobilná verzia pre smartfóny naviac obsahuje doteraz nevidené scény a sekcie príbehu, ktoré sa v prípade konzoly Nintendo DS nenachádzali.

Pri sťhovaní však veľké množstvo záujemcov narazilo na problém. Pri pokuse o zakúpenie samotnej hry si všimli, že titul je ponúkaný v rôznych druhoch aplikácií na základe regiónu. Zvláštne však je, že hra je globálne prístupná, preto by nemal byť dôvod na viazanie sa na región. Nenechajte si ujsť nový trailer, ktorý vám o titule napovie viac. Ak si chcete hru zaobstarať v Česku alebo na Slovensku, stačí kliknúť na nižšie uvedený odkaz.

  • Hru Professor Layton and the Curious Village pre zariadenia s iOS nájdete v App Store

Layton

Dnes nejčtenější

.