Zavřít reklamu

Nové Apple Watch Series 4 přinesly hned několik zajímavých novinek, přičemž jednou z nich je i detekce pádu. Ta je nyní možná díky vylepšenému akcelerometru a gyroskopu, které Apple novým hodinkám vnukl. Z hodinek se tak díky tomuto vylepšení stávají daleko lepší pomocníci především pro nemocné, starší osoby či pro sportovce. Všem totiž mohou v případě pádu zachránit život přivoláním pomoci. A právě nastavení hodinek naznačuje, že tuto novinku cílil Apple především na starší lidi. 

Když si nové Apple Watch zakoupíte a spárujete se svým telefonem, pády vám samy od sebe detekovat nezačnou. Nejprve totiž musíte navštívit nastavení hodinek v aplikaci Watch na iPhonu, ve které je potřeba detekce pádů povolit ručně. To ovšem neplatí pro uživatele, kteří mají podle svých Apple účtů 65 let a více. V případě, že nové hodinky se svým iPhonem tito lidé spárují, je totiž detekce pádu ihned povolena, což pro ně může být značné usnadnění při nastavování nového zařízení. 

Pokud hodinky zaregistrují pohyb odpovídající pádu, zeptají se uživatele po zhruba patnácti vteřinách na to, zda je v pořádku či nepotřebuje pomoci. Poté mohou i samy zalarmovat záchranáře, což může jejich majitelům zachránit život. A jak se alespoň podle prvních testů zdá, rozeznání pádu na tvrdou zem zvládají hodinky velmi dobře. Snad tedy naplní očekávání a mnohým lidem pomohou k lepšímu a snad i delšímu životu. 

apple watch series 4 fb

Dnes nejčtenější

.