Zavřít reklamu

Společnost Amazon ukázala před pár dny světu své nové produkty a služby v rámci akce Echo. Na tom by asi nebylo nic moc zvláštního a záživného, kdyby ovšem Amazon v reklamě, ve které produkty prezentoval, nepoužil iPhone X a upravil jej v grafickém editoru tak, aby zmizel jeho výřez v horním displeji. I přesto je však jasně patrné, že se jedná o loňskou vlajkovou loď Applu a to díky symetrickému rozložení otvorů pro reproduktory a nabíjecího portu na spodní straně zařízení. Proč se ale k tomuto kroku Amazon uchýlil?

Existuje hned několik variant, proč Amazon jednal tak, jak jednal. Jednou z nich je odstranění výřezu kvůli co možná nejlepší prezentaci produktu, kterým byla v tomto případě videoslužba. Ve hře je ale také možnost, že Amazon nechtěl v žádném případě dělat reklamu Applu. Ve světě reklam na mobilní produkty se rovněž rozmáhá názor, že výřez v prezentacích působí nevšedně nebo jako na první pohled vada displeje. K odstranění výřezu se tak mohl Amazon odhodlat i proto, že by výrazná černá plocha diváky sledující prezentaci příliš upoutala a představení nového produktu by tím pádem neproběhlo s takovou silou, jakou mohlo.

Jasnou odpověď na otázku z předešlých odstavců bohužel nejspíš nezískáme. Je ale poměrně zajímavé, že Amazon po iPhonu X sáhl a takto ho upravil, přestože se mohl rozhodnout pro použití jiných telefonů se zcela bezrámečkovým displejem, které již na trhu jsou. Jedním z nich je například Oppo Find X, o kterém jsme nedávno psali. Chybějící přední fotoaparát má Find X zabudovaný přímo ve svém těle. Jakmile je potřeba, vyjede z těla smartphonu ven a po úkonu se opět uschová. I přes velmi zajímavý design a nevšední vylepšení se však stal tento smartphone po představení terčem mnoha posměšků, jelikož prostředí Androidu je až neuvěřitelně podobné systému iOS. To by ale samozřejmě Amazon příliš netížilo. Že by měl tedy „jen“ někdo z marketingového oddělení Amazonu slabost pro Apple?

Amazon-iphone-fb

Dnes nejčtenější

.