Zavřít reklamu

Nový MacBook Pro stále budí vášně, stačí se podívat do diskuzí pod články nebo pod videi na YouTube. Smutnou pravdou ovšem je, že nejvíce hlasití bývají ti, kteří žádný MacBook Pro vlastně nemají a ani ho neplánují, pouze do něj kopou na webu, jelikož je to zrovna v módě. Jejich pocity jsou tak vesměs nerelevantní, pokud si chce člověk udělat obrázek, jak na tom nový Mac vlastně je. Server 9to5mac uspořádal hlasování o tom, které věci se uživatelům na novém MacBooku Pro líbí nejvíce, a které naopak nejméně. Hlasovat mohli jak čtenáři, tak především také majitelé, kteří své stroje již několik týdnů mají. Výsledky jsou zajímavé. 

Výčet pozitivních vlastností nového MacBooku Pro byl o poznání populárnější, než seznam negativ. Hlasovalo do něj téměř 50 tisíc uživatelů, oproti necelým 30 tisícům hlasujících o negativních vlastnostech.

Nejvíce ze všeho se čtenářům webu 9to5mac líbí implementace Touch ID. Hlasovalo pro něj 14%, tedy necelých 7 tisíc hlasujících. Následuje jasnější displej se širším gamutem, tenčí a menší provedení, větší Force Touch Trackpad a top 5 uzavírá nový Touch Bar.

Naopak kritika nového MacBooku Pro se nejčastěji zaměřovala na přemrštěnou cenu, pro kterou hlasovalo 31% (9 144 hlasů) hlasujících. Následovala absence MagSafe a jeho výměna za USB-C nabíjení, přítomnost pouze USB-C/Thunderbolt 3 konektorů, slabé možnosti při výběru CPU/GPU a top 5 uzavírá nedostatečná výdrž baterie. Kompletní výsledky tohoto průzkumu si můžete přečíst zde.

macbook-pro-fb-7

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.