Zavřít reklamu

Ako tomu už býva zvykom, včerajší Keynote priniesol okrem predstavenia nových iPhonov a Apple Watch aj okamžitú možnosť si tieto produkty odskúšať. Možnosť „omakať“ si čerstvo predstavené jablčné novinky využil nejeden novinár a nás samozrejme zaujímajú prvé pohľady, názory a dojmy. Jedným z najvítanejších dodatkov do škály Applu predstavuje nádherný iPhone XR, ktorý bude dostupný v niekoľkých farebných prevedeniach. Papierové údaje, ktoré Apple predniesol na konferencii už poznáme, no čo naň hovorí žurnalistická komunita?

V tomto prípade sa jedná o finančne najdostupnejší model z predstavených iPhonov, no to určite neznamená, že za svojimi kolegami výrazne zaostáva. V niektorých sekciách je dokonca lepšou voľbou ako iPhone XS. Dispnuje veľkým počtom takmer na vlas rovnakých funkcií a čo je ešte prekvapivejšie, jeho výdrž batérie je dokonca dlhšia. Na prvý pohľad sa jedná o typický telefón z radu X, čo je spôsobené charakteristickým výrezom na prednej strane. Apple v tomto prípade poznamenal, že sa jedná o revolučný Liquid Retina displej, no veľká časť novinárov ho prirovnáva k displeju minuloročného iPhonu 8. Nilay Patel z magazínu Verge opísal nový iPhone XR nasledovne: „Jedná sa o naozaj krásny telefón. Krásny, podobne ako v prípade predchádzajúcich iPhonov s LCD, ktoré stále udávali trendy v tomto smere. Všetko čo Apple predviedol a poznamenal o novom iPhone XR je vidieť a cítiť aj v priamom kontakte. Jedná sa o veľmi podarený kúsok a nové prevedenie výrezu notch vyzerá s farebnými kombináciami naozaj úžasne.“

Ostatní novinári, ktorí mali tú česť vyskúšať si nový telefón na vlastnej koži hovoria o oveľa lepšom predstavení, ako v prípade minuloročného iPhonu 8 a iPhonu X. Podľa ich názoru bola „osmička“ výrazne zatienená kolegom v podobe iPhonu X. Čo sa však považuje za jednu z najväčších strát, je absencia funkcie 3D Touch. Tá je však v určitom zmysle nahradená novou haptikou, ktorá síce poskytuje reakcie, no rozkliknutia viacerých funkcií v aplikáciách či na ploche sa nedočkáme. Spomedzi všetkých farebných prevedení, ktoré sme mali možnosť vidieť pri iPhone 5C si novinári najviac pochvaľujú červenú farbu. Oceňovaným dodatkom je samozrejme aj zadná sklenená časť, ktorá pôsobí v jednotlivých farbách hravo a zároveň elegantne. Narozdiel od nerezového rámčeku v prípade iPhonu XS sa na R-kovom telefóne nachádza hliníkový rámček, no aj ten je vizuálne veľmi pekne spracovaný.

Pokiaľ ide o rýchlosť pri používaní, XS a XR sú takmer identickými dvojčatami. Ak zoberieme do úvahy cenu, za ktorú si budeme môcť jednotlivé modely zaobstarať, u väčšiny potenciálnych záujemcov vyhrá práve iPhone XR. Aspoň podobný priebeh predpovedajú žurnalisti, ktorí sa mohli pohrať s novými produktami. Ktorý z predstavených iPhonov zaujal vás?

iPhone

Dnes nejčtenější

.