Zavřít reklamu

Testováním autonomního řízení na kalifornských silnicích se Apple v žádném případě netají. Ostatně, s jeho flotilou automobilů to již ani dost dobře nejde. Tu totiž jablečná společnost neustále rozšiřuje, čímž nám nepřímo potvrzuje, že se zdárně blíží k dokončení tohoto velmi náročného, ale i revolučního projektu. Jak totiž nedávno prohlásil šéf Applu Tim Cook, autonomní řízení se dá považovat za matku všech projektů s umělou inteligencí, od které se vše odvíjí. A právě tato matka pod rukama Applu rychle vzniká. 

Kalifornské ministerstvo motorových vozidel potvrdilo portálu MacReports, že má Apple nyní povoleno na kalifornských silnicích testovat na 70 vozidel, které obsluhuje 139 řidičů. Ti musí při testech sedět za volantem, aby případně zabránili jakékoliv nehodě. Oproti červenci, kdy Apple na silnicích testoval 66 vozidel, se tak jeho flotila opět o něco rozrostla. Největší však rozhodně není. 

“Vládcem” testů autonomních vozidel je společnost GM Cruise, která své systémy testuje na 175 vozidlech, které obstarává na 457 řidičů. Druhou příčku pak drží Waymo s 88 vozidly a 415 řidiči. Appke je tak se svými 70 vozidly “až” třetí. Poměrně zajímavý je pak pohled na Teslu, o které se ve spojení s elektromobily budoucnosti velmi často hovoří. Ta totiž testuje svůj antonomní řídící systém jen na 39 vozidlech, které obstarává 39 řidičů, což je u automobilky vcelku zvláštní. 

Uvidíme, kdy se tedy Apple odhodlá k dalšímu kroku a svou technologii využije pro něco jiné, než jen pro testy. Nedávno jsme však slyšeli o tom, že by rád svůj systém využil v dodávkách od Volkswagenu, které by mohly přepravovat jeho zaměstnance po Apple Parku. Jak je ale Apple s tímto projektem daleko je v tuto chvíli nejasné. 

lexus self driving fb

Dnes nejčtenější

.