Zavřít reklamu

Jako je tomu každý rok, i letos se konala soutěž pro všechny milovníky fotografování na iPhony. Vyhlášení vítězů již 11. ročníků pak proběhlo včera v New Yorku. Při pohledu na fotografie je hned jasné, že i letošní ročník měl skutečně vysokou úroveň a porota neměla výběr těch nejlepších fotografií vůbec jednoduchý. Fotek se totiž jako každý rok sešlo obrovské množství, ze kterých však porota vyseparovala jen devatenáctku nejlepších v určitých okruzích. 

Absolutním vítězem se letos stala fotografie Jashima Salama z Bangladéše, jehož fotografie s názvem “Vysídlení” parádně zachycuje rohingýské děti sídlící v uprchlickém táboře sledující film. Fotograf použil k zachycení tohoto snímku iPhone 7, čili téměř dva roky starý model. Na snímek se můžete podívat pod tímto odstavcem.

 

Pokud byste si mysleli, že vítězství fotky focení iPhonem 7 je spíš náhodou, jste na omylu. Valná většina vítězných fotografií v soutěži je totiž focena na starší typy iPhonů, přičemž mezi nimi naleznete dokonce i iPhone 5s. Tato skutečnost jen potvrzuje to, že pokud vložíte skutečně kvalitní fotoaparát do rukou šikovného člověka, dokážete s ním vykouzlit zázraky, přestože nemusí být zcela nejnovější. Ostatně, vítězné fotky z galerie vás o tom přesvědčí. Za jménem a zemí původu fotografa či fotografky totiž naleznete vždy model, na který byla fotografie zachycena. 

Speciálně pro Českou republiku je pak potěšující i to, že se čestného uznání za fotografie v kategorií Příroda a Panorama dočkal Čech Kamil Žemlička, který se tohoto úspěchu dočkal jako jediný z našich luhů a hájů. Na jeho parádní fotky se můžete podívat v galerii pod tímto odstavcem. Obě panoramata byla focena na iPhone 5s, třetí fotografie vznikla iPhonem 6s. Kamilovi samozřejmě jménem celé naší redakce gratulujeme a přejeme hodně úspěchů do budoucna.

Snad jsme vám tedy touto galerií čtvrteční dopoledne zpříjemnili a navnadili vás třeba i na fotografování. Pokud se jím ale už zabýváte nebo ve svém smartphonu máte fotky, kterými byste se chtěli pochlubit, zapojte se buď do naší fotosoutěže o hodnotné ceny, nebo nám pár ukázek dejte dolů do komentářů. 

IPPA-fb

Dnes nejčtenější

.