Zavřít reklamu

V současné době hrají palubní kamery prim. Dokonce i jeden bývalý zaměstnanec cupertinské společnosti vyvinul palubní kameru zvanou Owl Cam Car, kterou navrhl tak, aby vám zajistila maximální bezpečnost za volantem. Zařízení je vybaveno skvělými funkcemi, které u žádné jiné palubní kamery nenajdete.

Palubní kamera vám poskytne přehled o tom, co se děje na silnice. Pokud budete účastníkem dopravní nehody, záznamy z kamery mohou pomoct při určování toho, kdo je vinen. Palubní kamera Owl Cam Car vám však nabízí mnohem více.

Owl Cam Car je inteligentní

Owl Cam Car nahrává video 24 hodin denně, tedy bez ohledu na to, zda je zrovna automobil v pohybu či nikoliv, což přináší spoustu výhod. Zařízení disponuje kamerami s vysokým rozlišením jak na přední, tak i zadní straně. Dokonce se na kameru můžete přihlásit i v okamžiku, kdy je automobil v garáži anebo venku na parkovišti, abyste se ujistili, že je v bezpečí.

Kamera nahrává video přímo do cloudu přes LTE, přičemž vestavěný GPS modul vám řekne, kde přesně byl záznam zachycen. Pokud chcete video uložit do telefonu, stačí říct hlasový příkaz: „Okay Presto,“ a Owl Cam Car se už o vše postará sama.

Palubní kamera dokáže identifikovat i nárazy pomocí senzorů nárazu a automaticky zaznamenávat a ukládat videozáznamy do iPhonu. Pokud Owl Cam Car zjistí, že vám do auta někdo na parkovišti narazil, o všem budete informovaní. Stačí si najít záběr na videu.

Owl Cam Car ochrání auto před vloupáním

Vzhledem k tomu, že Owl Cam Car nahrává video i v době, kdy zrovna autem nejedete, upozorní vás, pokud se někdo snaží do automobilu dostat. Automaticky se aktivují světelné LED diody a osvětlení interiéru pro maximální expozici, a potom kamera zajistí jasné důkazy i v noci.

Palubní kameru snadno nainstalujete, vystačí vám na to pouhých pět minut. Zapojíte ji do portu ODB v automobilu, přičemž kabel skryjete podél těsnění čelního skla. Samotný přístroj je na čelní sklo přichycen jednoduchými přísavkami. Potom stačí Owl Cam Car spárovat s iPhonem naskenováním QR kódu, který se objeví na obrazovce kamery při prvním zapnutí.

Není divu, že Owl Cam Car je uživatelský přívětivý, neboť ji vyvinul Andy Hodge, což je bývalý zaměstnanec Applu, který vedl vývoj produktu iPod. Hodge pracoval také v Microsoft, kde měl na starosti projekt Hololens, a ve společnosti Dropcam, kde byl viceprezidentem hardwaru a strategie. Palubní kamera stojí 349 dolarů.

owl cam car 01

Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.