Zavřít reklamu

Není žádným tajemstvím, že se Apple ocitá kvůli svým produktům a technologiím v nich použitých čas od času u soudu. Některé soudní tahanice se však protáhnout na opravdu dlouhou dobu a jejich konec je mnohdy v nedohlednu. Naštěstí se však občas podaří Applu usmířit a vyjednat se svým rivalem podmínky, na které oba mimosoudně kývnou.

Když před lety Apple představil u svých iPhonů, Apple Watch a TrackPadů na MacBoocích funkci 3D Touch a haptickou odezvu, sklidil za to od svých zákazníků velké ovace. Podobné novinky byly totiž do té doby ve světě poměrně raritní a byl to právě Apple, kdo je dokázal do povědomí lidí nesmazatelně zapsat. Kaňkou je však to, že porušil při jejich implementaci do produktů celou řadu patentů a licenčních smluv, které patřily z velké části společnosti Immersion.

Vlk se nažral a koza zůstala celá

Poškozená společnost si samozřejmě nenechala tuto skutečnost líbit a Apple se rozhodla zažalovat za porušování patentů a licencí. Celou záležitost tedy začaly před nějakým časem soudy skutečně prošetřovat a Applu v tomto směru znepříjemňovat život. Jako blesk z čistého nebe však dnes přiletělo vyjádření poškozené společnosti, ve kterém tvrdí, že se jí s Applem podařilo mimosoudně dohodnout, čímž se jejich vzájemné vztahy výrazně změnily. Ačkoliv společnost detaily dohody nesdělila, pravděpodobně se jedná o finanční kompenzaci škody ze strany Applu, za což si ten na oplátku vyslouží ukončení všech soudních procesů. Minimálně tento případ má tak pro jablečnou společnost alespoň částečně dobrý konec. Je totiž poměrně pravděpodobné, že by od soudu odešla s pokutou řádově vyšší.

Uvidíme, jak se Applu bude u soudu dařit i v dalších případech. Jelikož má však nyní na krku skutečně spoustu žalob hlavně za úmyslné zpomalování starších iPhonů, je dnešní uzavření dohody spíše malou bezvýznamnou vzpruhou. Ale kdo ví, třeba se v tomto sporu točilo daleko více peněz, než si vůbec dokážeme představit.

apple_watch_taptic_engine-800x448

Zdroj: appleinsider

Dnes nejčtenější

.