Zavřít reklamu

Není žádným tajemstvím, že základním kamenem úspěchu jablečné společnosti jsou prodeje jejich iPhonů. Ty jsou totiž po celém světě velmi oblíbené a s trochou nadsázky by se dalo říci, že kdo jejich kouzlo jednou okusí, už u nich zůstane nadobro. Tedy alespoň tak to doposud u valné většiny jablečných uživatelů platilo. Časy se však mění.

Na oblíbenost jablečných telefonů u jejich uživatelů si posvítila výzkumná společnost Cowen. Celý její výzkum spočíval v tom, že se výzkumníci ptali uživatelů smartphonů na to, jaký telefon nyní používají a jaký si plánují pořídit v příštích letech. Zatímco však bylo v minulých letech pravidlem, že se valná většina uživatelů iPhonů přiznala k plánu zakoupit si i jako svůj další telefon iPhone, v poslední době obliba o pár procent klesla.

Když dělali výzkumníci z Cowen tento průzkum ve třetím čtvrtletí minulého roku, vyjádřilo loajalitu k iPhonům 87,6 % jejich stávajících vlastníků. Toto vysoké číslo však v následujícím čtvrtletí spadlo na “pouhých” 80,5 %. Celá pětina stávajících uživatelů iPhonů tak sáhne v dalších letech po telefonu jiné značky. Co je příčinou tohoto odlivu však obecně říci nemůžeme.

Do prodejů v minulém čtvrtletí si silně podepíše i iPhone X:

Ačkoliv jsou klesající čísla obliby iPhonů u jejich uživatelů pro Apple poměrně nepříjemným ukazatelem, zatím se ničeho obávat nemusí. V posledních letech se mu totiž daří jeho telefony prodávat doslova jako na běžícím páse a přetahovat uživatele konkurenčních smartphonů na svou stranu. Snižující se obliba jablečných telefonů tak ve výsledku nemusí vůbec nižší tržby znamenat. Ostatně, tento fakt nám Apple potvrdí sám za pár týdnů. Mnoho analytiků totiž očekává, že díky představení prémiového iPhonu X a dvojice nových “osmiček” prodeje přiblíží rekordním číslům a možné je i překonají.

iPhone x fb

Zdroj: bgr

Dnes nejčtenější

.