Zavřít reklamu

Již mnohokrát jste se mohli na našem webu dočíst o tom, že se iPhony těší ve světě velké oblibě a jejich prodeje se drží na skvělých číslech. Tušíte však, jak oblíbené jsou ve své domovině – USA? Přesně tuto otázku si položili výzkumníci z Consumer Intelligence Research Partners.

Výzkumnici se ve svém průzkumu zaměřili hlavně na to, kolik iPhonů a potažmo i telefonů konkurenčních výrobců bylo v posledním čtvrtletí loňského roku, tedy mezi zářím a prosincem, aktivováno. V rámci svého průzkumu proto oslovili na 500 lidí, kteří si v tomto období aktivovali nový nebo použitý smartphone, z čehož oblibu jednotlivých telefonů poměrně detailně zjistili. A jak si tedy Apple se svými telefony vedl? Opravdu znamenitě.

cirp-4q17

Jak můžete vidět na grafu nad tímto odstavcem, nový či použitý iPhone si v posledním čtvrtletí zaktivovalo na 39 % majitelů nových telefonů. Druhý Samsung pak na Apple ztrácí rovných 7 %. Zcela špatně si však nevedly ani smartphony od LG, které byly aktivovány ve třinácti procentech případů. Zbylých 16 % pak získaly smartphony od Motoroly a ostatních společností, mezi které patří jinak po celém světě úspěšný Huawei či Xiaomi, což je poměrně zajímavé.

Na skvělých prodejích a aktivacích iPhonů má lví podíl i iPhone X:

Apple může jeho loňský výsledek z posledního čtvrtletí těšit i proto, že si meziročně opět o pár procent polepšil. V posledním čtvrtletí roku 2016 totiž dosahovala aktivace jeho iPhonů “pouhých” 34 %. Na druhou stranu si však musíme přiznat, že je letošní úspěch zapříčiněn z velké části i příchodem revolučního iPhonu X a dalších dvou iPhonů 8 představených právě ve čtvrtém čtvrtletí, díky čemuž má zákazník opravdu z čeho vybírat. Čtvrté čtvrtletí hrálo pak hrálo do karet Applu i proto, že jsme se v něm nedočkali žádného jiného smartphonu, kterému by předcházela tak obrovská očekávání jako těm od Applu. Největší konkurent Samsung totiž představil své vlajkové lodě na začátku roku, skvělý Note8 pak ve druhé polovině srpna. Je tedy jasné, že se žádný urputný konkurenční boj tak úplně neodehrál. To však na kvalitě a oblibě iPhonů rozhodně neubírá.

iPhone 8 Plus iPhone X FB

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.