Zavřít reklamu

Již zítra začíná v Las Vegas další ročník populárního veletrhu CES. Na nejvýznamnějším veletrhu spotřební elektroniky se každý rok představují žhavé technologické novinky. Na akci, přístupnou výhradně odborníkům a novinářům, se každý rok upíná pozornost spotřebitelů, výrobců i specialistů. Co můžeme čekat od letošního ročníku?

USB-C vládne

Společnost Apple začíná postupně zakomponovávat USB-C konektivitu do stále většího počtu svých zařízení. Macy se mohou příslušnými porty pochlubit již nějakou dobu, loni Apple zavedl USB-C i u svého iPadu Pro. Jeho možnosti jsou zatím lehce omezené, můžeme ale postupně očekávat jejich rozšíření. Na novou konektivitu jablečných tabletů téměř jistě zareagují i ostatní výrobci a na letošním veletrhu CES se tak možná můžeme těšit na přehlídku rozbočovačů, nabíječek, klávesnic, monitorů či audio rozhraní s USB-C konektivitou.

Doplňky pro profesionály

Počítačové portfolio společnosti Apple se postupně rozšířilo o iMac Pro a Mac mini. Apple se při konfiguraci svých Maců snaží co nejvíce vycházet vstříc i profesionálním uživatelům. Čím dál větší popularitu si získávají externí GPU, letos by se na CES mohly objevit i další doplňky a periferie pro profesionály, používající ke své práci Mac.

Chytrá domácnost

Automatizace, IoT a Smart Home se v posledních letech mění z hudby budoucnosti ve stále populárnější a především dostupnější realitu. Letošní CES by mohl přinést ještě širší nabídku sofistikovanějšího Smart Home příslušenství, nad kompatibilitou s HomeKitem se ale vznáší otazník. Výrobců doplňků pro chytrou domácnost je hodně, řada z nich ale podporu HomeKitu odmítá.

Bezdrátová konkurence

Zdá se, že svět stále nemůže Applu zapomenout nevydání podložky AirPower pro bezdrátové nabíjení. Její absence ale může hrát do karet konkurenčním výrobcům, kteří se letos mohou vytasit s ještě pokročilejšími a spolehlivějšími doplňky. Podobný případ se odehrál i v loňském roce: zatímco zákazníci Applu v době konání veletrhu stále ještě čekali na HomePod, konkurence veletrh zaplavila vlastními reproduktory. Dočkat se můžeme i speciálních nabíjecích řešení pro audio doplňky.

Podívejte se na záběry z CES 2018 (zdroj):

Zdraví a fitness

Loňským vydáním Apple Watch Series 4 s funkcí EKG dal Apple více než jasně najevo, že je v oblasti doplňků pro zdraví a nositelné elektroniky silným hráčem a kolem hodinek hodlá vybudovat komplexní wellness platformu. Na pulty značkových Apple prodejen se také dostaly doplňky pro fitness a zdraví, jako je chytrá váha Withings Body Cardio Scale nebo švihadlo Tangram Factory. S velkou pravděpodobností se tedy můžeme těšit na novou várku ještě chytřejších fitness pomocníků s HealthKit integrací.

Přehled toho, co přinese letošní lasvegaský veletrh CES, vám budeme na stránkách Letem Světem Applem přinášet pravidelně. Co si od veletrhu letos slibujete vy?

620w

Dnes nejčtenější

.