Zavřít reklamu

Mysleli jste si, že pro získání práce v Applu musíte být zapálenými milovníky technologií? Pák vás následujícími řádky vyvedeme z omylu. Šéfka maloobchodní sítě Angela Ahrendts totiž v nejnovějším rozhovoru přiznala, že když se o místo v jablečné společnosti ucházela, byla moderními technologiemi poměrně neposkvrněná.

S Angelou si o jejím působení v Applu popovídala před pár dny hlasatelka ABC Radia Rebecca Jarvis a vytáhla z ní opravdu velmi zajímavé věci. Dozvěděli jsme se například detaily z prvního pracovního pohovoru s Timem Cookem. “Ptal se mě na to, jakou roli hrají technologie v mém životě. Já mu odpověděla, že k němu chci být upřímná a proto se přiznám, že nejsem žádná “techie”, čili zapálená milovnice technologií,” prozradila. Tento fakt však nakonec nehrál při obsazení hledané pozice žádnou důležitou roli.

Když Angela na pozici nastoupila, musela si podle svých slov nastudovat, jakým způsobem doposud Apple na své Apple Story nahlíží a dokonce i to, jaký postoj k nim měl sám Steve Jobs. “Když před šestnácti lety najal Steve týmy pro první maloobchodní prodejnu, řekl jim, že jejich úkolem je obohatit životy zákazníků Applu, kteří se v obchodech zastaví,” vyzdvihuje Angela myšlenku, které se snaží při své práci přidržovat.

Design jí moc nešel

A jak se vlastně Angela dostala k samotnému marketingu? Poměrně úsměvně. “Zprvu jsem se chtěla stát designérkou. Hned v prvním roce studií mi však jeden profesor řekl, že jsem po stránce návrhů poměrně málo talentovaná. V čem jsem ale podle něj vynikala, byla má síla názoru a mé přesvědčení, takže mi doporučil spíše dráhu odborníka,” zavzpomínala Angela a dodala: Proto jsem skončila v merchandisignu a marketingu.”

V poslední části svého povídání pak Angela hovořila o tom, že se i po mnoha letech strávených v Applu učí stále novým a novým věcem, které jí v její práce posouvají na zcela novou úroveň. “Celou dobu, co tu jsem, dostávám poučné lekce, které mě posouvají dál. Každá lekce vás skvěle připraví na tu další a ta též na další.”

angela-fb

Dnes nejčtenější

.