Zavřít reklamu

Pokud máte rádi rozhovory s předními představiteli Applu, přijdete si v tomto článku na své. Šéfdesigner Applu Jony Ive se totiž v nedávném rozhovoru pro magazín Wallpaper rozpovídal o velmi zajímavých tématech, mezi kterými nechybí nový Apple Park či budoucnost iPhonu X.

iPhone X se v příštích letech ještě značně zlepší

Nové vlajkové lodi Applu se týkal hned úvod rozhovoru. Jony o něm například prozradil, že se při jeho navrhování snažili vynechat designové prvky, u kterých se do pár let počítá s jejich odchodem. Celkově je ale z iPhonu X nadšený a věří, že se v budoucnu může ještě v mnoha ohledech zlepšit. “V budoucnu bude iPhone X nabízet schopnosti daleko úžasnější, nové softwary totiž vznikají každým dnem a velmi rychle se vyvíjí. Je to fascinující,” řekl. To, zda se však v Applu už přemýšlí i nad vylepšeními hardwarovými, do kterých by mohl jakožto designer Ive zasahovat, neprozradil. Prozradil ale, že některé myšlenky jeho designerského týmu jsou už nyní za hranicemi dostupných technologií. Pro vývoj technologií jsou však i tyto vize velmi potřebné a jejich vývoj z určitého hlediska podporují.

Jony se dále rozpovídal o tom, jak vlastně vnímá ukončení dlouholetých projektů. “Vždy to beru tak, že jsme v projektu vytvořili namísto jednoho hned dva produkty. Jeden je produkt fyzický nebo služba, kterou jsme stvořili a nabízíme ji zákazníkům a druhý je to, co jsme se naučili. Síla vašich zkušeností vám pak umožňuje dělat v budoucnu další věci lépe. Zkušenosti jsou podle něj dokonce daleko cennějším produktem než to, co za posledních 25 let v Applu navrhli.“

Apple Park mu dělá radost

V další části rozhovoru se pak Ive rozpovídal o novém sídle Applu – Apple Parku. Z něj je podle jeho slov nadšený. Kruhová budova pomůže zaměstnancům Applu změnit své pracovní návyky a naučit je ještě větší sevřenost či spolupráci. Například designová studia, která pracují v této době samostatně, se budou nyní moc daleko snáz spojit a vytvářet daleko komplexnější projekty.

Celý Apple Park byl podle něj navržen tak, aby mohl Apple s obřími prostory velmi rychle manipulovat a z otevřených sálů vytvářet takřka mrknutím oka menší soukromé kanceláře. “I budova se bude vyvíjet a měnit,” myslí si Ive. Se změnou budovy totiž jde ruku v ruce i změna vytváření produktů, která tak či tak postupem času nastane.

Zajímavé však je, že se před nedávnem objevily zprávy o tom, že se zaměstnancům Applu do nového sídla právě kvůli otevřeným prostorám nechce. Pro týmovou práci je však podle hlavních představitelů Applu otevřený prostor nezbytný. Právě jednoduché přizpůsobování objektu tak alespoň částečně pracovní podmínky některých zaměstnanců zlepší.

Uvidíme tedy, jak se bude jablečné společnosti v novém sídle dařit a zda v něm skutečně stvoří další velkolepá díla. Vzhledem k nedávným únikům, které nové projekty částečně prozrazují, se však máme pravděpodobně na co těšit.

jony-ive-apple-park-fb

Dnes nejčtenější

.