Zavřít reklamu

Pokud jste svůj Mac nechali uspat (a v případě MacBooku jste nezavřeli víko), může se stát, že se kvůli příchozí notifikaci Mac probudí – i přes to, že je uzamknut heslem. Tyto notifikace, které váš Mac probouzí, se nazývají „Enhanced Notifications“ (v překladu „Vylepšená oznámení“). Většinou pochází z aplikací Zprávy, FaceTime, ale také z různých sociálních sítí, jako je například Facebook nebo Twitter. Pro někoho můžou být vylepšená oznámení dobré – když přijde jakékoliv oznámení, vidíte jej i skrze zamknutý Mac, ale pro některé z nás může být probouzení Macu nevyžádané.

Jak tedy vypnout tyto notifikace?

V levém horním rohu vašeho Macu klikněte na ikonu Apple jablka. Zde zvolte Předvolby systému… Otevře se okno, ve kterém zvolíme v pravém horním rohu možnost Oznámení. V levém menu najdeme kolonku Nerušit a rozklikneme ji. Zde už jen stačí zaškrtnout možnost Pokud je monitor v režimu spánku pod nadpisem Zapnout funkci Nerušit. Poté můžeme Předvolby systému zavřít. Od této doby už vám na uzamknutý a uspaný Mac nebudou chodit notifikace, které jej budou probouzet.

Na závěr nutno podotknout – aby vám vylepšená oznámení fungovala, musíte mít Mac nebo MacBook v edici 2015 nebo novější. Zároveň musí běžet na systému macOS Sierra (tzn. 10.12.x) nebo novějším. Jak bylo v úvodu napsáno, u MacBooků se vylepšená oznámení zobrazí jen v případě, že necháte otevřené víko. Pokud se chcete něco o vylepšených oznámeních dozvědět přímo od Apple, můžete tak učinit zde.

macos_enhanced_notifications_fb

Dnes nejčtenější

.