Zavřít reklamu

Jedním ze základních pravidel úspěchu na trhu se smartphony je bezpochyby prosazení se na některém z nejvíce lukrativních trhů, mezi které patří samozřejmě i velmi lidnatá Čína. A právě tam se Applu daří se svým iPhonem X skvěle bodovat. Analytici z Morgan Stanley se na jeho tamní působení zaměřili a vypracovali poměrně zajímavou studii, která jablečnou společnost určitě potěší.

Podle analytiků je nová vlajková v Číně natolik oblíbená, že mnohé majitele iPhonů přesvědčila k upgradu daleko dříve, než si sami před jeho představením plánovali. Žádnou výjimkou tak není ani přechod z loňských iPhonů 7, které jsou celosvětově velmi oblíbené.

iPhone X:

Android v Číně nebaví?

Co však může těšit Apple ještě více je fakt, že obliba iPhonu X stoupá i u uživatelů, kteří doposud využívali telefony se systémem Android. Jejich velká část na něj totiž plánuje přejít nebo již dokonce přešla. Zatímco v říjnu přecházelo z Androidu na iPhone pouze 6,7 % uživatelů, nyní se čísla pohybují již okolo devíti procent. V příštím roce bychom navíc mohli čekat další solidní nárůst.

Vypadá to tedy, že se iPhone X Applu skutečně povedl a to, co ztratí v prodejích na jiných trzích, na ostatních trzích zase bez problému dožene. Nadšení totiž nejspíš hned tak neopadne. Zajímavé však bude, jak trhem zahýbe příchod nového Galaxy S9, který by měl být pro iPhone X velkým konkurentem. Ten je však zatím ještě poměrně daleko.

iPhone X in hand front FB

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.