Zavřít reklamu

Již poměrně dlouhou dobu slýcháme od různých zdrojů zvěsti o tom, že se Apple snaží svým budoucím iPhonům vnuknout daleko lepší výdrž baterie, které chce docílit navýšením její kapacity. Doposud jsme však počítali s tím, že by byl tento krok spíš jakýmsi nevynuceným gestem, kterým by dal Apple za pravdu všem uživatelům, kteří si na výdrž baterie stěžují. Podle velmi uznávaného analytika Ming-Chi Kua z KGI Securities však možná Applu nakonec nic jiného, než výrazně zvýšit kapacitu baterie jejich telefonů nezbude. Vylepšení, která Apple podle něj plánuje, si to totiž vyžádají.

Kuo je přesvědčen o tom, že Apple nasadí u jablečných telefonů od roku 2019 přepracovanou verzi TrueDepth kamery, která bude o poznání přesnější než verze nynější. Její nevýhodou však bude značná spotřeba baterie, která by se snížila klidně i o několik hodin. Applu tak nezbude nic jiného než do svých iPhonů nasadit větší baterie.

Podle věhlasného analytika nám výrazně napoví již příští rok a to, zda se Apple rozhodne nasadit TrueDepth kamery do všech jeho modelů či nikoliv. Pokud se totiž k tomuto kroku odhodlá, je téměř jasné, že se v následujících letech skutečně upgradu tohoto systému dočkáme. A s upgradem může jít zvýšená energetická náročnost.

Koncept iPhone X Plus od iDropNews:

Větší baterie se dočkáme i v příštím roce

Ani iPhony v příštím roce však nepříjdou podle Kua zkrátka. Apple totiž zvětší kapacitu baterie i u nich a vytvořením baterie ve tvaru písmene L, která však již bude celistvá a nikoliv sériově zapojená jako ta letošní, zvýší její kapacitu o zhruba 10 %, což prodlouží i samotnou výdrž telefonu. U většího iPhonu X Plus, o jehož příchodu je v příštím roce přesvědčený, bychom se tak mohli dočkat baterie s kapacitou 3300 mAh až 3400 mAh, což není rozhodně špatné.

Ačkoliv je představa větší baterie a tím pádem i delší výdrže baterie jistě příjemná, upínat bychom se na ní zatím rozhodně neměli. Jedná se totiž stále o pouhou spekulaci a to, zda se k tomuto kroku Apple skutečně odhodlá či nikoliv závisí pouze na něm. Snad nás alespoň v tomto ohledu potěší.

iPhone X Plus concept FB

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.