Zavřít reklamu

Apple na zářijové konferenci zdůraznil, že nová biometrická metoda identifikace osob Face ID je mnohem bezpečnější než dosavadní čtečka otisků prstů Touch ID. Avšak nezapomněl podotknout, že Face ID může selhat u jednovaječných dvojčat, a tak se také stalo, jak jsme vás informovali v tomto článku.

Apple dále tvrdil, že Face ID dokáže obejít pouze jeden člověk z milionu, ale jak se zdá, trochu se přepočítal. Před několika týdny jsme vám přinesli zprávy o tom, že vlajkovou loď odemkli i nevlastní sourozenci či speciálně vytvořená 3D maska.

Experiment s maskou vytištěnou na 3D tiskárně provedla bezpečnostní firma Bkav, která nyní zveřejnila další video ukazující, jak další maska obešla Face ID, i přestože byla aktivována funkce detekce pozornosti.

Společnost Bkav použila 3D masku vyrobenou z kamenného prášku, přičemž její výroba vyšla na zhruba 200 dolarů. Použila 2D infračervené obrázky očí, které nalepila na masku, aby napodobila skutečné oči. Potom ještě aktivovala funkci detekce pozornosti. Uvedená funkce má zvýšit úroveň zabezpečení. Pokud je totiž aktivní, skener obličeje vyžaduje, abyste se na něj podívali, což by mělo zabránit tomu, aby telefon odemkla 3D maska. Zdá se však, že funkce neplní svůj účel tak, jak si jablečná společnost představuje, protože ji dokázala 3D maska s nalepenými oči obelhat.

Když Apple v roce 2013 představil Touch ID na iPhonu 5, také se objevilo mnoho podobných demonstrací toho, jak by se dala čtečka otisků prstů oklamat falešným otiskem. Ukázalo se, že se v reálné světě došlo jen k několika málo případům, kdy bylo Touch ID prolomeno, a tak si uživatelé iPhonu X nemusí dělat starosti. Apple postupně Touch ID zdokonaloval, a tak bylo čtení otisků prstů rychlejší a přesnější. Dá se tedy předpokládat, že společnost bude v následujících letech vylepšovat i Face ID.

40ED09B9-7F9E-450C-8A91-60B8F671BBFC

Zdroj: MacRumors

 

Dnes nejčtenější

.