Zavřít reklamu

Co vás krom brutálního výkonu iMacu Pro zarazí prakticky okamžitě po získání podrobnějších informací o něm? Vsadím se, že rozhodně cena. I ta je totiž opravdu astronomická a její start na 4999 dolarech za základní verzi jistě mnoho jablečných uživatelů od nákupu odradí. Apple se však snaží její výši vykompenzovat opravdu zajímavými benefity.

Vývojáři, kteří se v posledních dnech prohrabávají kódem BridgeOS, který podle nich obsahuje o iMacu Pro mnoho detailů, údajně narazili na něco, co zajistí novému iMacu daleko větší bezpečnost. Pokud byste se jej totiž pokusili ukrást, majitel vás s největší pravděpodobností dohledá přes novou službu Najít můj iMac Pro, tedy jakousi modifikaci známého Najít můj iPhone.

Aby byla tato novinka stoprocentně účinná, má v počítači běžet nepřetržitě a odesílat polohu do některého z předem zvolených jablečných zařízení. Pokud by to však chtěl Apple bezproblémově uskutečnit, musel by podle vývojářů do iMacu Pro umístit například klasickou telefonní SIM kartu. Mohli bychom se tak dočkat “Always On” počítače, který svým zabezpečením předběhne dobu.

Jaké řešení Apple zvolí?

V tuto chvíli je však těžké říci, zda se Apple k této variantě uchýlí. Ačkoliv vypovídají řádky z bridgeOS poměrně jasně a zabezpečení Najít můj iMac Pro, které by mělo svou sofistikovaností předběhnout i klasické Najít můj iPhone, vše je zatím zahalenou rouškou tajemství. Pokud by však Apple k této variantě přeci jen přistoupil, bude jistě zajímavé, zda sáhne po klasickém slotu pro SIM kartu či zvolí eSIM, která je sice podle mnoha uživatelů produktem budoucnosti, nemá však ve světě ani z daleka tak velkou podporu jako klasická SIM karta.

Nechme se tedy překvapit, s čím na nás Apple nakonec vyrukuje. Tajemství je totiž opravdu hodně a čas, který do zahájení prodejů zbývá, se neúprosně krátí. Snad se jej tedy dočkáme opravdu ještě letos a jeho prodeje nesklouznou až na začátek příštího roku, jak tomu je u HomePodu.

iMac Pro 2017 FB

zdroj: Pike’s Universum

Dnes nejčtenější

.