Zavřít reklamu

Určitě jste všichni někdy viděli, jak složité je vytvořit různé 3D animace ve filmech. Herci či lidé, kteří na nich spolu s mnoha profesionály spolupracují, se totiž bez mnoha snímačů na speciálním obleku a obličeji prakticky neobejdou. Tomu by však mohlo být v některých případech díky TrueDepth kameře na iPhonu X konec.

Na využití technologie TrueDepth pro vytváření 3D animací si posvítil asijský umělec Elisha Hung. Není totiž žádným tajemstvím, že Apple přístup k této technologii vývojářům částečně umožňuje, takže není vytvoření 3D animací až takový problém. Elisha tak naprogramoval ARKitovou aplikaci, která vycházela z 2D textury jeho tváře. Tu následně převedl do 3D a díky TrueDepth senzoru ji rozhýbal.

Nutno podotknout, že jsou pohyby, které kopírují jeho tvář opravdu povedené a téměř stoprocentně se s realitou shodují. Kvalita sice nedosahuje těch nejlepších světových filmových trháků, v herním průmyslu či podobných odvětvích by však tato funkce své využití najít určitě mohla. Její vytvoření totiž není v porovnání s drahými způsoby animace a věcmi, které jsou k nim zapotřebí, nikterak drahé.

V budoucnu bychom se tak mohli dočkat aplikací, které nám dovolí díky TrueDepth senzorům rozhýbat například tváře celebrit či sportovců. Pro některé uživatele by to bylo jistě daleko zajímavější než nynější Animoji. Těm však s největší pravděpodobností stačí díky jejich jednoduchosti k fungování pouze přední fotoaparát. Ten však mimiku obličeje tak skvěle jako TrueDepth nezachytí. Nechme se tedy překvapit, co vše nám vývojáři v budoucnu představí.

trudepth-camera

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.