Zavřít reklamu

Spousta majitelů iPhonu X na diskuzních fórech a sociálních sítích probírá rozložení klávesnice. Pod mezerníkem se nacházejí ikony Globe (případně Emoji) a Dictation, přičemž mezi těmito tlačítky je prázdná šedá oblast. Právě s nevyužitým místem na klávesnici jsou uživatelé nespokojeni, ba dokonce na něj minulý týden poukázali i někteří recenzenti.

Pokud by byla cupertinská společnost kreativnější, mohla do volného prostoru přidat běžná interpunkční znaménka, nejčastěji používané emoji anebo cokoliv jiného.

Alex Muench, návrhář UI a UX pro aplikace jako Todoist a Twist, vytvořil koncept, jak by mohla klávesnice na iPhonu X vypadat v budoucích verzích iOS. Podle něj by měla šedá oblast fungovat podobně jako Touch Bar na Macu a měla by nabízet nedávno používané emoji.

Uživatel Jasper Kleine se na Twitteru zeptal společnosti SwiftKey, zda nějak vyplní spodní část klávesnice. SwiftKey odpověděla: „Musíme se na to podívat. Není jasné, zda třetí strany mohou upravovat tuto oblast iOS pro iPhone X. V dokumentu Human Interface Guidelines je jediná přímá zmínka o klávesnici, která žádá vývojáře, aby neduplikovali klávesy Globe a Dictation.“

iphone x keyboard

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.