Zavřít reklamu

Přiznejme si, že nejnovější iPhony mají opravdu vcelku veliký displej. Zatímco iPhone XS se dá ještě svým způsobem ovládat jednou rukou, tak iPhone XS Max společně s iPhonem XR už jen tak jednou rukou za normálních podmínek asi ovládat nebudete. Samozřejmě existuje funkce Dosah, která vám celou plochu iPhonu přiblíží níže, abyste ji mohli ovládat jedním prstem, ale to není to pravé ořechové. Spíše by se vám mohl hodit dnešní tip, pomocí které můžete i na větších iPhonech vcelku jednoduše psát jednou rukou. Funkce, která psaní na větších iPhonech zpříjemní, se nazývá One-Handed-Keyboard.

Tato funkce funguje naprosto jednoduše. Po její aktivaci se klávesnice iPhonu „smrskne“ buď na levou, anebo pravou stranu – záleží, v jaké ruce telefon držíte. Tím, že se klávesnice smrskne, tak nemusíte tolik natahovat palec a riskovat, že by váš jablečný miláček spadl na zem. Pojďme se tedy společně v tomto návodu podívat, jak lze funkci aktivovat, a jak ji můžete používat.

Jak si zpříjemnit psaní jednou rukou

Nejprve se přesuňte do aplikace, ve které lze aktivovat klávesnici. Nejčastěji se tedy bude jednat o chatovací aplikace, například Zprávy, Messenger, Viber, apod. Nyní už jen stačí, abyste v levé spodní části klávesnice podrželi ikonu emoji (v případě, že používáte více klávesnic, tak se zobrazí ikona globusu). Poté prstem přejeďte na jednu z možností zarovnání klávesnice – přesný postup najdete v galerii. Poté můžete prst pustit a ihned si můžete všimnout, že se klávesnice podle výběru smrskla buď na levou, anebo na pravou stranu. Pro opětovné obnovení plné verze klávesnice stačí stisknout šipku, která se nachází vedle zmenšené klávesnice.

V případě „pluskových“ iPhonů bych rád napsal, že si tuhle funkci oblíbí především ženské pohlaví, které má od přírody menší prsty. Avšak s příchodem nových iPhonů si tohle tvrzení dovolím vyvrátit, jelikož i pro muže je mnohdy velice obtížné nové iPhony ovládat jedním prstem.

iPhone Safari Lsa

Dnes nejčtenější

.