Zavřít reklamu

ios-8-vs.-ios-7-keyboardMinulý týden jsme psali článek zaměřený na rychlé psaní smajlíků na klávesnici iPhonu. Vzhledem k tomu, jak vám článek v mnoha ohledech pomohl a byla na něho pozitivní reakce a především vzhledem k tomu, že jsme dostali i pár emailů s prosbami o další rady týkající se rychlého psaní na iPhonu, jsem se rozhodl napsat další článek, u kterého věřím, že by se mohl opět někomu hodit a pomoct mu při zacházení se svým jablečným telefonem.

Dnešní vychytávka je založená na stejném principu jako předchozí s emotikony a možná jí dokonce někteří používáte. Opět si vytvoříme zkratky, ale tentokrát použijeme několik známých a často používaných slov nebo frází, které lze napsat mnohem rychleji. Pojďme se tedy nejprve dostat do nastavení, kde si zkratky vytvoříme.

1. Na svém iOS zařízení jděte do Nastavení
2. Zvolte Obecné
3. Nyní Klávesnice
4. Zde klikněte hned na druhou volbu Zkratky
5. V pravém horním rohu +

Nyní si vytvoříme několik zkratek pro často používaná slova Do pole Fráze napište požadované slovo jako například „no jo no“ a do pole Zkratka napište v tomto případě “njn” (oboje bez uvozovek). Vše samozřejmě záleží i na tom, jaké fráze nejčastěji používáte, ale osobně si myslím, že právě ty níže uvedené jsou jedny z nejčastějších, až na pár výjimek.

IMG_0058

 

Tímto způsobem můžete zvýšit rychlost a efektivitu psaní klidně až dvojnásobně. Jako v případě návodu se smajlíky, tak i nyní stačí napsat například njnstisknout mezerník a zkratka se vám automaticky nahradí zvolenou frází. Na používání zkratek si zvyknete opravdu rychle a navíc se jedná o takové zkratky, které se dříve používaly běžně nebo je dokonce dnes ještě někdo používá.

Na závěr ještě upozorním, že pokud máte více zařízení od Applu (Mac, iPhone, iPad), tak se zkratky mezi všemi zařízeními automaticky synchronizují a nemusíte je tak vytvářet všude, ale jen na jednom zařízení.

2015-08-04 11_13_24

Dnes nejčtenější

.