Zavřít reklamu

emotion smajlík iconHned na začátek raději upozorním, že následující návod není pro všechny uživatele iPhonu, jelikož né všichni často používají smajlíky při psaní si se svými přáteli. Návod je určen spíše pro mladší, kteří často píší přes Messenger, Whatsapp, Viber, iMessage a podobné služby a používají nejčastěji několik smajlíků stále dokola. Klávesnice na iPhonu a iPadu nám totiž umožňuje vytvořit si zkratky, díky kterým budete psát smajlíky opravdu neskutečně rychle a není potřeba se přepínat na další klávesnici se emotikony a zde požadovaného smajlíka hledat.

Vytvořené zkratky navíc fungují dokonce i v aplikacích třetích stran, tudíž se nemusíte omezovat jen na defaultní klávesnici od Applu, ale můžete psát emotikony rychle třeba i s klávesnicí SwiftKey. Stačí postupovat podle návodu níže a a zkratky si za pár vteřin vytvořit. Později vám při psaní ušetří spousta času a klikání.

1. Na svém iOS zařízení jděte do Nastavení
2. Zvolte Obecné
3. Nyní Klávesnice
4. Zde klikněte hned na druhou volbu Zkratky
5. V pravém horním rohu +
6. Do pole Fráze napiště požadovaného smajlíka
7. Do pole Zkratka napište například „bb“ (bez uvozovek)

IMG_0036

Mám ověřeno, že dvojice písmen za sebou funguje nejlépe a nejrychleji ze všech zkratek. Pro každého smajlíka si zvolíte jinou dvojici písmen. Při psaní textu pak napíšete například bb, stisknete mezerník a smajlík se vám automaticky napíše. Po chvíli si na zkratky tak zvyknete, že je budete psát naprosto automaticky a ve výsledku si tím zrychlíte psaní klidně až o 50%.

Na závěr ještě upozorním, že pokud máte více zařízení od Applu (Mac, iPhone, iPad), tak se zkratky mezi všemi zařízeními automaticky synchronizují a nemusíte je tak vytvářet všude, ale jen na jednom zařízení.

pecka

Dnes nejčtenější

.