Zavřít reklamu

Emotikony iOS 8.3 - iconApple sice prozatím vydal pro veřejnost iOS 8.2, se kterou přišla očekávaná aplikace Apple Watch a také několik oprav a zabezpečení systému. Pro vývojáře však je dostupný již iOS 8.3, který přináší několik novinek, ale především nové emotikony, které se nyní rychleji prochází díky nově uspořádaným kategoriím. Kromě toho však Apple aktualizoval emotikony svých produktů a přidal Apple Watch. Ovšem zásadní novinkou je možnost vybrat si barvu pleti u několika smajlíků, jelikož kalifornská firma nechce diskriminovat žádného svého zákazníka.

O všech novinkách v iOS 8.3 jsme již psali. Prozatím se jedná o všechny novinky, které jsme v systému nalezli. Ve videu jsme ukázali i to, jak se vypadají nové emotikony a jak pohodlně se prochází. Na co jsme však přišli až nyní je možnost vybrat barvu pleti u mnoha emotikonů. Na výběr je z několika barev (většinou z šesti), které můžete posílat například přes iMessage. Problém však je v tom, že barevné smajlíky se zobrazí jen ostatním uživatelům iPhonu. V případě, že pošlete smajlík s odlišnou barvou pleti, než je výchozí například přes WhatsApp, který má stejné smajlíky, tak se smajlík zobrazí v defaultní barevné variantě.

Samozřejmě podobně můžete vybírat barvu pleti na počítačích Mac se systémem Yosemite 10.10.3. Zde je opět najdete v aplikaci Zprávy a po kliknutí na určitou emotikonu se vám zobrazí několik barevných variant pleti. Smajlíky naleznete i v Prohlížeči znaků, kde je můžete vidět ve větším rozlišení a prohlédnout si tak detaily každého smajlíku.

Kromě barevných variant přidal Apple také několik kombinací párů a rodin. Nyní si můžete vybrat například pár, který se skládá ze dvou můžu nebo dvou žen, polygamii však prozatím Apple nepodporuje. Podobně si lze vybrat i z několika variant rodiny, jelikož nyní zde naleznete například dve ženy, kteřé mají dvě děti a podobně.

Na závěr bych ještě podotkl, že pokud si zvolíte určitou barevnou variantu pleti, bude se vám nadále ukázat jako defaultní, dokud nevyberete nějakou jinou. Ostatně to můžete vidět i na námi vytvořené animaci níže, která vše názorně ukazuje. O ostatních novinkách v iOS 8.3 si můžete více přečíst v článku, na který naleznete odkaz níže.

iOS 8

Dnes nejčtenější

.