Zavřít reklamu

iOS 8.3 iconMinulý týden vydal Apple aktualizaci svého mobilního systému iOS s označením 8.2. Aktualizace přinesla především novou aplikaci Apple Watch, která slouží ke spárování nových jablečných hodinek s iPhonem. Kromě toho aktualizace přinesla několik zásadních oprav, ale bohužel společně s tím přišlo i pár problému ohledně rychle se vybíjející baterie a nereagujícího Safari. O těchto problémech jsme psali. Apple však vývojářům již dávno uvolnil beta verzi iOS 8.3, která před pár dny dostala dokonce již třetí aktualizaci. iOS 8.3 beta 3 testujeme i my v redakci, a tak vám přinášíme novinky, které jsme v systému objevili oproti iOS 8.2.

V redakci jsme testovali iOS 8.3 na iPhone 5 16GB. Kromě níže vyjmenovaných novinek, které jsou názorně ukázány i na videu pod článkem, jsme zaznamenali vyšší odladěnost systému. iPhone 5 je se systémem iOS 8.3 určitě o něco svižnější, než byl se staršími verzemi iOS 8. Navíc jsem si všiml ještě jedné maličkosti, kterou jsem však do videa nezařadil a tudíž ani jako další bod níže. Jde o malou designovou změnu v aplikaci Obrázky. Na systémových albech jako jsou fotografie, videa, panoramata atd. najdete malé ikonky charakterizující tyto alba (složky), více můžete vidět na přiloženém screenu.

iOS 8

1. Nové Emotikony
Apple přidal již do první verze iOS 8.3 nové emotikony. Aktualizoval obrázky svých produktů, jako je iMac nebo iPhone a přidal Apple Watch. Procházení kategoriemi smajlíků je nyní rychlejší a přehlednější. Jak můežete vidět na videu níže, můžete přepínat jak mezi jednotlivými kategoriemi, tak projíždět všemi emotikony, které klávesnice nabízí.

2. Přepínání mezi rychlostí sítě
Tato funkce některým uživatelům přišla na jejich jablečný telefon již s iOS 8.1, ovšem mnozí narazili na to, že u nich tato funkce přidána nebyla. Osobně jsem patřil mezi ty, kteří ji také s iOS 8.1 nedostali, ale nyní v iOS 8.3 jsem se konečně dočkal. Stejně tak by tedy měla možnost přepínat mezi 2G, 3G nebo 4G všem uživatelům. Nastavit rychlejší nebo pomalejší rychlost sítě můžete jak pro samotná volání, tak pro internet. Toto nastavení se hodí zejména v případě, kdy chcete šetřit baterii, jelikož čim rychlejší síť, tim rychleji se vybíjí baterie.

3. Bezdrátové nastavení CarPlay
Pro mnohé asi bezvýznamná novinka, ale přesto se o ní zmíním. V iOS 8.3 byla přidána do nastavení možnost propojit CarPlay s telefonem. Stačí funkci v nastavení aktivovat a telefon si sám vyhledá v blízskosti dostupné automobily disponující touto funkcí.

4. Filtrování zpráv a označení spamu
Novinka v iOS 8.3 beta 3. V nastavení zpráv si můžete aktivovat možnost filtrování zpráv. V aplikaci zprávy se vám tak vytvoří dva štítky, kde do jedné budou zařazeny veškeré zprávy SMS a do té druhé se automaticky zařadí iMessage od čísel, které nemáte v kontaktech. Apple tak reaguje na vzrůstající počet případů ohledně spamu přes iMessage. Zprávu pak můžete označit jako spam, přičemž se odešle společnosti Apple k dalšímu přezkoumání.

Dnes nejčtenější

.