Zavřít reklamu

smile_icon

Na iPhonu aktuálně nalezneme stovky smajílků, v iOS 9.1 jsme se jich dočkali opět o několik více. Denně proteče přes iMessages 200 000 zpráv za vteřinu, podle nejnovějších výsledků neuvěřitelných 92% obsahuje alespoň jednoho smajlíka, ať už se jedná o složení znaků nebo použití těch předinstalovaných. I přesto existuje způsob, jak vytvářet netradiční smajlíky pomocí znaků, toho se dá docílit přidáme-li v nastavení iOS novou klávesnici. Jak na to? Nemusíte nic stahovat z App Store ani instalovat. Klávesnice ve které se dají dělat netradiční smajlíci, je v iOS předinstalovaná.

Nejprve půjdeme na iPhonu do aplikace Nastavení. Přejedete trochu dolu a kliknete na možnost Obecné a následně Klávesnice. Dostaneme se do nastavení klávesnic, znovu klikneme na název Klávesnice.

japonskesmajl1

Nyní můžeme vidět, které klávesnice ve svém iPhonu máme chceme-li ze symbolů dělat například tyto  ^_^ smajlíky, vybereme možnost Přidat novou klávesnici…, poté ze seznamu musíme kliknout na klávesnici Japnskou. Po kliknutí na Japonskou klávesnici, se nám ukáží dvě možnosti. Kana a Rómadži – my budeme potřebovat druhou zmiňovanou tedy Rómádži na kterou klikneme. Nyní máme klávesnici na japonské smajlíky přidanou. Chceme-li smajlíky psát, podržíme na klávesnici prst, konkrétně na ikoně globusu. Přejetím nahoru vyberme japonské znaky.

japonskesmajl2

Máme aktivovanou Japonskou klávesnici, smajlíky můžeme psát klikneme-li na možnost 123, která se nachází vpravo dole a poté vybereme tento „znak“ ^_^, iPhone nám nabídne automaticky ostatní japonské smajlíky které lze používat. Chceme-li opět přepnout na klávesnici českou, opět podržíme prst na globusu a vybereme možnost Čeština.

IMG_0009

*Zdroj: Cultofmac.com

 

Dnes nejčtenější

.