Zavřít reklamu

Včera ve večerních hodinách jsme vás informovali o tom, že nám Apple krom vývojářských Beta verzí iOS 11.2, watchOS 4.2 a tvOS 11.2 zpřístupnil i nový firmware pro chystaný HomePod. Ten nám sice, na rozdíl od svého předchůdce, který vyšel v létě a prozradil mnoho zajímavých věcí o chystaných produktech, neodhalil nic zajímavého, i tak jsme díky některým zjištěním zase o něco moudřejší.

Jednou z novinek iOS 11.2, kterou však zatím úplně neoceníme, je přidání funkce SiriKit for HomePod. Tato novinka umožní vývojářům používat inteligentní reproduktor jako přístupový bod k odesílání příkazů k jejich aplikacím na iPhonu či iPadu. To zjednodušeně znamená, že co přikážete Siri na HomePodu, udělá v tichosti Siri i na telefonu. Pokud například požádáte Siri o zapsání nějaké poznámky, v telefonu se vám poznámka automaticky vytvoří. Problém by pak neměl být ani s aplikacemi třetích stran, které Siri podporují.

Sám Apple celý proces popisuje tak, že Siri v chytrém reproduktoru rozpozná SiriKit z iOS 11.2 používaný pro HomePod a a odešle požadavky, které následně zařízení s iOS zpracuje. Všechny operační systémy a aplikace by však měly být při tomto procesu aktuální.

Obestřen tajemstvím

I přes poměrně detailní popis Applu je však celý tento systém poměrně složitý a nejlepší obrázek si na něj uděláme až při prvním ostrém testu s reálným HomePodem. Na ten se už mnoho jablečných uživatelů neskutečně těší a doufá, že naplní jejich očekávání. Vzhledem k tomu, že je však HomePod i zhruba dva měsíce před vstupem na trh poměrně záhadným a v mnoha ohledech nečitelným produktem, těžko říci, co přesně od něj čekat.

Přiznám se, že i já, který jsem o něm napsal poměrně dost a dění okolo něj bedlivě sleduji, nejsem ve výsledku schopen říci, co bude jeho nejsilnější stránka nebo obecně vlastnost, kvůli které si ho lidé koupí. Tím však rozhodně nechci říci, že by byl HomePod nějakým způsobem špatný, ba naopak. V jablečném světě jsme se však s něčím podobným v poslední době nesetkali a tak je jakési “pochopení” ještě před jeho vydáním poměrně těžké. Většina otázek se však ztratí po prvních dnech a měsících jeho používání. Nechme se tedy překvapit, jaký přínos bude HomePod pro jablečné portfolio produktů představovat a na úroveň čeho ho budeme moci po pár měsících testování postavit.

homepod-white-fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.