Zavřít reklamu

Analytická společnost Canalys naznačuje, že zahájení prodeje iPhonu 8 zvýšilo dodávky iPhonů v Číně o neuvěřitelných 40 %. Podle odhadů analytické firmy se v Číně během období Q3 2017 prodá 11 milionů iPhonů, zatímco za stejné období loňského roku se prodalo pouze 8 milionů jednotek.

I navzdory tomu, že vzrostly dodávky iPhonů a že se do prodeje dostává iPhone X, analytik Mo Jio předpokládá, že dodávky v Číně opět klesnou. A hlavními důvody jsou příliš vysoká cena a omezené zásoby prémiového zařízení.

„Růst Applu je v tomto čtvrtletí pouze dočasný,“ tvrdí Mo Jio. „Pomohlo také to, že Apple snížil ceny starších modelů po uvedení iPhonu 8. Apple pravděpodobně tento růst ve čtvrtém čtvrtletí neudrží.“ V uplynulých šesti čtvrtletích dodávky iPhonů na čínském trhu klesaly, ale nyní se to zvrátilo, alespoň tedy na chvíli.

V Číně dominuje Huawei, který během Q3 2017 dodal více než 22 milionů smartphonů. Oppo a Vivo ho následovaly s prodanými 21 a 20 miliony telefonů. Pokud jde o tržní podíl, Huawei si drží prvenství s 19 %, hned za ním je Oppo s 18 % a Vivo se 17 %. Xiaomi zaznamenal také nárůst dodávek, přičemž by v Q4 2017 mohl předběhnout Oppo či Vivo.

Celkově se prodeje na čínském trhu se smartphony snížily o 5 %. Výrobci telefonů tedy v Číně prodali dohromady 119 milionů jednotek.

Apple-iPhone-sales-China

Zdroj: iPhoneHacks

Dnes nejčtenější

.