Zavřít reklamu

iPhone X se kromě OLED displeje od okraje k okraji chlubí také pokročilým kamerovým systémem. Apple k vytvoření TrueDepth kamery použil nejpokročilejší technologie, kterými nedisponuje žádný jiný smartphone na trhu, a tak prozatím nemá žádnou konkurenci. Právě díky těmto technologiím iPhone X dokáže rozpoznávat obličeje přes Face ID anebo sledovat obličej v reálném čase.

Jednou ze zajímavých funkcí, kterou Apple ukázal i na zářijové konferenci, jsou Animoji. Proměnit se tak můžete například v pandu či jednorožce. TrueDepth kamera zachytí a zanalyzuje více než 50 různých pohybů mimických svalů, a potom je zrcadlí v některém Animoji.

Pravděpodobně vás překvapí, že Animoji nejsou výtvorem výhradně cupertinské společnosti. Animované emoji vznikly díky softwarům společností, které jablečný gigant v průběhu uplynulých let získal. Zajímavý článek zveřejnil server Wired, který podrobně popisuje, jaké technologie stojí za Animoji, a podotýká, že jejich vytvoření trvalo několik let.

Pokud byste se chtěli podívat na původ Animoji, potom byste se dostali do výzkumných laboratoří plných studentů postgraduálního studia. První výzkum, tedy i základ pro Animoji, se uskutečnil před téměř deseti lety ve dvou nejprestižnějších evropských odborných školách.

Na jednom z těchto výzkumů se podílel i Mark Pauly, spoluzakladatel společnosti Faceshift, kterou Apple získal v roce 2015. Faceshift se zabývala zachycováním pohybu. Většina uživatelů vidí Animoji pouze jako pokročilou mobilní funkci, ale ani netuší, že za ní stojí několik let výzkumu.

Animoji FB

Zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.