Zavřít reklamu

Pojem rozšířená realita zazněl z úst Tima Cooka v posledních měsích nesčetněkrát. Celý Apple i jeho ředitel se o technologii zajímají skutečně ve velkém a jasným důkazem je i jedna z největších novinek iOS 11 – ARKit. Tim Cook vidí v rozšířené realitě jasnou budoucnost, a to nejenom v oblasti smartphonů a tabletů. Někomu se však může zdát, že Cook o augmentované realitě jen mluví, ale ve výsledku jí moc nerozumí. To je však velký omyl, CEO Applu má v této oblasti bohaté znalosti.

Minulý týden totiž Cook zavílat na Oxfordskou univerzitu, kde si přímo pro něho připravili demo technologie založené právě na rozšířené realitě. Očekávalo se, že se bude jednat pouze o krátkou ukázku, ale nakonec se proměnilo v patnáctiminutový rozhovor, kdy se Cook o technologii, která vznikla v kampusu, zajímal skutečně do hloubky.

„Byl jsem neuvěřitelně překvapen tím, co všechno Tim o tématu věděl,“ napsal na Reddit student, který na technologii pracuje a měl demo na starosti. „Očekával jsem otázky na vysoké úrovni, které se budou týkat toho, co děláme, ale Tim se ptal na různé detaily, mimo jiné třeba na to, jakým způsobem pracuje konkrétní hloubková kamera, kterou jsme používali.“

Vývojářský rámec nástrojů pro vytváření rozšířené reality ARKit se stal asi tou největší novinkou systému iOS 11. Prostřednictvím platformy mohou vývojáři vytvářet AR aplikace, aniž by museli vyvíjet vlastní technologii mapování hloubky. V podstatě se jedná o čerstvou novinku, a tak spousta AR aplikací ještě není tak užitečná, jak by mohla být. Tim Cook s tím zřejmě souhlasí, protože i on sám tvrdí, že to nejlepší teprve přijde.

bDPCDXf-1-400x533
Tim Cook celebrating FB

Dnes nejčtenější

.