Zavřít reklamu

Vyčerpávající právní bitva mezi Applem a Qualcommem zdaleka nekončí. Ačkoliv to před několika měsíci vypadalo, že by se mohly společnosti vyrovnat mimosoudně, mírová cesta se nakonec uzavřela. Qualcomm minulý týden podal žalobu k pekingskému soudu, ve které požaduje, aby Čína přestala vyrábět a prodávat iPhony, což by zároveň zastavilo celosvětovou výrobu zařízení. Ale právníci v Číně tvrdí, že jsou hned tři důvody, proč má Qualcomm minimální šanci uspět.

Za prvé, Apple by podal antimonopolní žalobu na Qualcomm také v Číně. Za druhé, zákaz výroby a prodeje iPhonů v Číně by způsobil, že by práci ztratily statisíce lidí, což by pravděpodobně čínské orgány z ekonomického hlediska nedovolily. Za třetí, i kdyby soud rozhodl ve prospěch Qualcommu, existuje spousta právních kroků, díky kterým by zákaz vstoupil v platnost až v okamžiku, kdy už by byl irelevantní. Apple by mohl zajistit, že v době, kdy by byl zákaz výroby a prodeje iPhonů platný, by už nepoužíval žádnou technologii Qualcommu.

Právníci dále podotýkají, že je Čína nepředvídatelná. Poukazují i na velice krátkodobý zákaz prodeje iPhonů 6 a 6 Plus, tudíž Qualcomm může jako zbraň používat nejistotu a doufat, že se bude chtít Apple vyrovnat mimosoudně, aby neriskoval zákaz iPhonů v nejlidnatější zemi světa.

„Qualcomm se může snažit mařit plány technologického giganta zdlouhavými právními bitvami, které by mohly v Číně trvat mnoho let,“ uvedli právníci, kteří se zabývají právem duševního vlastnictví.

Qualcomm fb

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.