Zavřít reklamu

Ačkoliv je odstranění Touch ID označováno mnohými fanoušky jako velmi nešetrný tah, postupem času se ukazuje jako vcelku logický. Není totiž žádným tajemstvím, že se Apple snaží dělat své produkty co možná nejjednodušší a tak, aby nabídly svým uživatelům maximální komfort při minimu námahy. A právě Face ID nás díky ke komfortu zase o něco více přiblíží.

Pokud patříte mezi ty uživatele, kterým chodí denně desítky notifikací, jejichž obsah byste rádi zachovali v tajnosti, je pro vás iPhone X jako stvořený. Jestli totiž v Nastavení povolíte zobrazení obsahu oznámení až po odemčení telefonu, odpadne vám díky bleskovému odemčení pomocí Face ID potřeba zadávat heslo či přikládat prst k Touch ID. Může se to sice zdát jako malichernost, Apple však garantuje odemčení telefonu v řádech milisekund, tudíž přeci jen nějaký čas ušetříte. Notifikace totiž uvidíte prakticky ihned po tom, co telefon uchopíte do ruky.

Ano, Face ID je skutečně budoucnost

S odstupem času mi osobně dává Face ID u iPhonu X čím dál větší smysl. I když jsem milovník klasického Touch ID, musím uznat, že Face ID je co komfortu užívání velkým krokem vpřed. Jasně, autorizace Apple Pay či potvrzování nákupu v App Store otiskem prstu není žádná věda, v porovnání s Face ID však trvá přeci jen o něco déle. Pokud se navíc stejně jako já vyžíváte v kuchyni, ale při vaření pro svou drahou polovičku potřebujete občas telefon zkontrolovat, odemykání skrze Face ID kvůli vašim špinavým prstům asi také nepohrdnete.

Možná je opravdu na čase se přestat Face ID bát. Doba přeci jen pokročila a chtě nechtě si musíme zvykat na nové standardy. Ač se nám můžou zdát zprvu nesmyslné, naše životy v budoucnu o mnoho usnadní, třeba tak jako Touch ID. Kdo ví, třeba budeme za pár let lamentovat, proč nám Apple odstraňuje tolik milované Face ID a nahrazuje ho zabezpečením založeným na analýze našeho výpotku z dlaně, ve které telefon držíme. :)

hidden-notifications-iOS-11
iPhone X front FB

Dnes nejčtenější

.