Zavřít reklamu

Počínaje včerejškem společnost FCC na Apple vyvíjela tlak, aby do svých zařízení přidala FM rádio kvůli hurikánům Irma a Maria, které zpustošily Karibik. Později jablečná společnost vydala své první veřejné prohlášení, ve kterém uvedla, že se velmi hluboce stará o bezpečnost svých zákazníků v podobě Zdravotního ID a pomocí funkce Tíseň SOS. FM rádio ale do svých zařízeních přidat nehodlá.

Bohužel, hardware iPhone 7 a iPhone 8 jednoduše nedisponuje čipem a anténami, které by mohly rádiové vlny přijímat. Otázkou zůstávají iPhony 6s a starší – existují domněnky, že tyto starší smartphony FM čip obsahují, ale je pouze deaktivovaný. Tak jako tak, pokud by se někomu tento čip aktivovat povedlo, pořád nám schází již výše zmíněné antény.

Ačkoliv to tohle prohlášení neříká přímo, je více než zřejmé, že Apple nemá zájem o vývoj nebo podporu FM rádia. Ve skutečnosti Apple udává, že svá zařízení konstruuje takovým způsobem, že implementování této funkce ani není možné.

FCC stále poukazuje na skutečnost, že vysílat informace skrze FM vlny v souvislosti s nedávnými hurikány, by bylo nejjednodušší cestou. Na obranu Apple poukazuje na přítomnost vládních nouzových oznámení v iOS. Tyto oznámení slouží jako alternativa pro rádio. Patří sem upozornění na počasí a výstrahy AMBER (která nejsou v Česku k dispozici, ale můžou se vám hodit při vycestování do zahraničí).

K poslouchání rádia na vašem jablečném zařízení můžete použít aplikace třetích stran a nebo sekci Rádio v Apple Music.

fm_radio_facebook

Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.