Zavřít reklamu

To, na co se těšila většina vlastníků chytré televize od Applu, je konečně tady. Před malou chvílí vypustila jablečná společnost do světa nový operační systém tvOS 11. Ten přináší vašim Apple TV pár vcelku zajímavých funkcí. Pojďme se na ně tedy společně podívat.

Jak Apple TV aktualizovat?

Pokud se pro novou verzi operačního systému rozhodnete, musíte pro jeho získání váš stávající software aktualizovat. To provedete klasicky v Nastavení > Systém > Aktualizace softwaru > Aktualizovat software. Jestli jste si však nastavili už dříve aktualizace automaticky, o tento proces se starat nemusíte.

Na jakých zařízení tvOS 11 pojede?

Novou verzi operačního systému podporuje pouze 4. generace Apple TV a nová Apple TV 4K, kterou Apple představil přesně před týdnem na své podzimní konferenci v Divadle Steva Jobse. Na starší generace Apple TV si ho už nenainstalujete.

Apple TV 4K:

 

Jaké novinky tvOS 11 přináší?

Automatické přepínání režimů

Jednou z nejzajímavějších věcí nového operačního systému je automatické přepínání tmavého a světlého režimu. To ve zkratce znamená, že si televizi nastavíte tak, aby vám v určitou hodinu zobrazila pozadí své nabídky v tmavých barvách a v určitou hodinu naopak ve světlých. S trochou nadsázky se tak dá hovořit o Dark Modu, kterého se však fanoušci Applu dočkali trochu na jiném systému. Je však potřeba si uvědomit, že se podobná vychytávka objevila už u tvOS 10. Až nyní však půjde nastavit čas na automatické změny.

Možnost synchronizace

Nový systém se též chlubí možností synchronizace domovské obrazovky na další Apple TV. To ve zkratce znamená, že v domě s více Apple TV můžete nyní bez problému synchronizovat aplikace z jedné Apple TV i na ostatní. Stejně funguje i jejich umístění na „ploše“, které se automaticky mění. Odpadne tak nutnost na všech televizích stahovat postupně. Navíc si tak nebudete muset zvykat na více uživatelských prostředí, protože budou všechny TV ve vašem domě, kanceláři či kdekoliv jinde, naprosto totožné.

Lepší podpora AirPods

Pokud jste vlastníky bezdrátových sluchátek AirPods a chcete je k Apple TV využívat, bude jejich spárování s TV o mnoho snadnější. Sluchátka se totiž přes přihlášený iCloud automaticky k Apple TV připojí, přesně jak to dělá váš iPhone či iPad. Možná se vám to zdá na první pohled jako drobnost, i tak však prožitky z Apple TV v kombinaci s AirPods výrazně usnadní.

Změny v designu některých ikon

Drobných změn se též dočkalo pár ikon, které by měly nově daleko lépe dotvářet vzhled celého operačního systému.

Nové aplikace a partnerství

Již na červnové WWDC se Apple pochlubil tím, že do své aplikace TV přidá další partnery, kteří přes ní budou sdílet svůj obsah. Jediné, co o tom však doposud víme, je vstup Amazon Prime jakožto televizního partnera, který se v tvOS 11 v aplikaci TV objeví.

Vylepšeních, které nový tvOS 11 přinese, je oproti ostatním operačním systémů vcelku málo. Apple se totiž pravděpodobně zaměřil primárně na vývoj nové generace Apple TV 4K, která nabízí svým skvělým obrazem opravdu úžasný prožitek. Podporuje totiž i HDR, které dá obrazu na vaší televizi opět o něco reálnější rozměr. Vše podstatné se o ní dozvíte v tomto článku.

tvOS 11 FB

Dnes nejčtenější

.