Zavřít reklamu

Určitě si plno z vás přálo, aby v iOS byla možnost zamknout si celou galerii, určité album nebo nějaké fotky. Sice to nejde přímo přes aplikaci Fotky, ale existují dvě jednoduché možnosti, jak si fotografie zamknout. Pojďme se spolu na to podívat.

Uzamknutí fotek pomocí aplikace Poznámky

Jedna z nejjednodušších cest, jak si uzamknout fotografie z alba. Není třeba stahovat žádnou aplikaci z App Storu. Otevřeme si aplikaci Poznámky a vytvoříme si novou poznámku. Při psaní nové poznámky se nám nad klávesnicí zobrazí několik možností (vložit tabulku, formátování textu apod.). Zvolíme čtvrtou možnost (plus v kolečku) a zvolíme buď možnost Pořídit snímek/video pokud chceme fotku vyfotit nebo Knihovna fotografií. Označíme požadované fotky a tapneme na Hotovo. Po tomto kroku se vrátíme zpět na přehled všech poznámek. Na nově vytvořené poznámce pomocí prstu slidneme zprava doleva a zvolíme zámek. Otevře se jednoduchý průvodce nastavením hesla. Doporučuji zapnout funkci Používat Touch ID, abychom při otevírání zamknutých poznámek nemuseli pokaždé zadávat heslo, ale aby stačil jen přiložit prst. Po dokončení se nám zobrazí uprostřed obrazovky notifikace Zamknuto. Pokud budeme chtít poznámku odemknout, stačí ji otevřít a stisknout Zobrazit poznámku. Zobrazí se výzva pro přiložení prstu nebo pro zadání hesla. Po odemknutí zůstanou poznámky odemknuté do té doby, dokud je zase nezamkneme pomocí tlačítka Zamknout, uprostřed dole na přehledu vašich poznámek. Nutno podotknout, že lze uzamknout jen fotografie, nikoliv videa!

Uzamknutí fotek a videí pomocí aplikace GalleryVault

Aplikaci GalleryVault používám už delší dobu a z vlastní zkušenosti mohu říct, že se jedná o jednu z nejlepších aplikací pro uzamčení fotek a videí. Z odkazu níže si stáhneme z App Storu aplikaci GalleryVault.

[appbox appstore https://itunes.apple.com/us/app/galleryvault-hide-private-photos-lock-video/id899163792?mt=8]

Po stažení a instalaci aplikaci otevřeme. Aplikace nám nabídne nastavení hesla, toho ihned využijeme a tapneme na Set Now. Zadáme heslo, pomocí kterého se do aplikace dostaneme a poté ho potvrdíme. Na další obrazovce se nám zobrazí možnost zadat e-mail v případě, že bychom třikrát špatně zadali heslo a mohli si ho vyresetovat. Po zadání mailu se nám zobrazí podobná možnost jako v poznámkách – import fotek nebo videí a kamera. Pro tento příklad zvolím import fotek. Vybereme si opět z naší galerie fotky, potvrdíme výběr a nyní zvolíme album, do kterého chceme fotky přesunout. Buď můžeme vytvořit nové album pomocí pluska v levém horním rohu nebo fotky vložíme do přednastaveného alba – My Album. Fotky se naimportují a poté se nás aplikace zeptá, zda-li chceme smazat originální fotky. Můžeme zvolit buď první možnost – ano, v tomto případě, nebo druhou možnost – ano, vždy, a nebo třetí možnost – ne. Aplikace po nás po každém ukončení bude požadovat Touch ID nebo heslo.

Pomocí tohoto triku jste se dozvěděli, jak si uzamknout vaše média tak, aby jste jen viděli jen vy. Už se nemusíte bát, že někdo uvidí nějaké peprné fotky z vaší galerie či videa z párty vašeho kamaráda minulý víkend.

Související články

Dnes nejčtenější