Zavřít reklamu

Většina z vás asi ví, že se včera v New Yorku odehrála konference Samsungu, na které slavnostně představil svůj nový Galaxy Note 8. Od toho si jihokorejský gigant hodně slibuje a do vínku mu dal hned několik velmi zajímavých vychytávek včetně duálního fotoaparáte. Note 8 se tak stal prvním Samsungem, který touto technologií disponuje. Přesto se však nedokážu ubránit rozporuplným pocitům.

Hned na úvod se sluší řici, že se Samsung k takto brzkému uvedení nového telefonu rozhodl s největší pravděpodobností hlavně proto, že má respekt z připravovaného iPhonu 8, který by ho mohl teoreticky roznést na kopytech. Odhalení telefonu bylo proto přesunuto ze září už na včerejšek. To ale nechme stranou. Ostatně, stranou můžeme nechat i veškeré technologie a vychytávky, které nový Samsung přinesl, tedy kromě jedné. Zaměřit bychom se totiž měli jen a pouze na duální fotoaparát. Ten v Note 8 by totiž měl iPhone 7 Plus hravě překonávat. I tady však nalezneme vcelku zajímavé zápletky.

Samsung svým způsobem nezklamal

Přiznám se, že při sledování včerejší konference, jsem čekal prakticky jen na něj. A už nyní můžu směle říci, že Samsung svým způsobem nezklamal. Hned na podiu totiž promítl porovnání videí a fotografií iPhonu 7 Plus a nového Note 8 a světě div se, Note 8 na plné čáře vyhrál. Skoro až úsměvně například působilo rozklepané video iPhonu 7 Plus, jehož stabilizace je alespoň v očích Samsungu o mnoho horší. Nejlepší však bude, když se na jedno ilustrační video podíváte sami.

Jak to na vás samotné působí? Přebarveně? Přiznám se, že na mě po prvním pohledu vcelku ano. Neříkám, že je fotoaparát Note 8 špatný, jen mi při zhlédnutí některých fotografií vrátil vzpomínky na ty časy, kdy se internetové diskuze plnily urážkami Samsungu právě kvůli přebarveným fotografiím jejich fotoaparátů. Vydal se tedy Samsung i tentokrát tou horší cestou, nebo si svět na barevnější fotografie zvykne?

Druhá věc, která mě při prezentaci Samsungu možná mírně zarazila, bylo samotné srovnání modelů iPhone 7 Plus a Note 8. Jasně, s čím jiným svůj nový fotoaparát porovnat, než s tím nejlepším, co doposud trh nabízel. Je ale správné vedle sebe položit modely, jejichž představení od sebe dělí skoro celý jeden rok? Nemyslím si.

note8-iphone7-2

Názor si však každý udělejte sám. Neříkám totiž, že mé názory jsou správné a brát je za zjevenou pravdu by byla určitě chyba. Přesto si myslím, že je potřeba si všechny tyto skutečnosti při sledování videa opakovat v hlavě a pak k němu tak i přistupovat. V následujících dnech vám pak přineseme daleko odbornější porovnání, ve kterém probereme veškerá technická specifika o mnoho detailněji.

note8-iphone7-fb

Dnes nejčtenější

.