Zavřít reklamu

Včera jsme psali o tom, jak analytik Ming-Chi Kuo z KGI Securities vypustil další dávku informací, tentokrát týkající se nadcházejících Apple Watch. Jednalo se zejména o přítomnost LTE a o zachování designu a velikostí tak, jak známe z dosavadních modelů. Dnes odpoledne se objevil další jeho komentář, ve kterém včerejší zprávy trochu více rozvádí, zejména s ohledem na LTE a jeho funkcionalitu.

Ming-Chi Kuo předpokládá, že Apple nebude ve svých nových hodinkách využívat klasické SIM karty, ale vydá se směrem tzv. eSIM. Rozhodnutí by to bylo logické, neboť by se použitím klasických SIM karet zabralo mnoho místa, kterého není v malých hodinkách příliš nazbyt.

Dalším důležitým bodem je, že nově přidané datové připojení nebude využívané pro hovory, jak se původně předpokládalo. LTE v hodinkách by mělo sloužit primárně pro přenos mobilních dat. Bez iPhonu si z hodinek tedy opět pravděpodobně nezavoláte. Místo toho však budou podstatně samostatnější, co se datových přenosů týče.

Nepodporované by však měly být pouze klasické hovory, o zákazu VoIP se nikde nehovoří. Je tedy možné, že služby jako Skype či FaceTime by paradoxně fungovat mohly. Poslední zmínka z Kuovy zprávy je o tom že očekává, že ani letos nedostanou Apple Watch podporu platformy Android.

apple-watch-3-fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.