Zavřít reklamu

V loňském roce Samsung přestal vyrábět čipy pro vlajkové lodě cupertinské společnosti, nicméně v následujícím roce by se to mělo změnit. Samsung by se měl s TSMC dělit o dodávku čipů řady A pro iPhony. Tchajwanská společnost TSMC se stala výhradním dodavatelem čipů pro iPhone 7, stejně tak bude jako jediná dodávat čipy pro ikonický iPhone 8. Od příštího roku by se měl do dodavatelského řetězce přidat opět Samsung, a to díky dvěma faktorům.

Server Korea Herald uvádí, že Samsung investoval do 7nanometrového zařízení na výrobu čipů, aby opět navázal spolupráci s kalifornským gigantem v oblasti výroby čipů pro iPhony.

Doposud si ve výrobě menších čipů držela společnost TSMC náskok před Samsungem, ale to by se nyní mělo změnit. Samsung zakoupil 7nanometrový stroj, což je klíčový důvod, proč bude opět dodávat čipy pro iPhony, které budou představeny v příštím roce. V minulosti se diskutovalo o tom, že čip A9 od Samsungu v iPhonu 6s je méně účinný než čip od TSMC.

Server naznačuje, že skutečnost, že je Samsung jediným dodavatelem OLED displejů pro iPhone 8, pomohlo k tomu, aby se jihokorejská společnost stala opět dodavatelem čipů. A dalším možným důvodem je i to, že Apple má oblibu v rozdělování objednávek mezi více dodavatelů, pokud je to možné.

iPhone 8 infar concept FB

Dnes nejčtenější

.