Zavřít reklamu

Dodavatelé Applu mají pravděpodobně problémy s výrobou nových paměťových čipů určených pro nadcházející modely iPhonu, tedy konkrétně pro iPhone 8, 7s a 7s Plus. Podle zprávy zveřejněné na serveru Digitimes dodavatelé SK Hynix a Toshiba nedokážou uspokojit poptávku cupertinské společnosti. Apple se z tohoto důvodu obrátil na Samsung, který by měl vyrobit chybějící počet paměťových čipů.

Paměťové čipy NAND flash slouží k uložení velkého množství dat. Jedná se o non-volatile paměti, což znamená, že data jsou uchována i po odpojení napájecího zařízení. Ale existuje i moderní paměť 3D NAND flash, která skládá vrstvy paměťových buněk na sebe, a tak dokáže uložit mnohem více informací ve stejném fyzickém prostoru.

Apple začal používat 3D NAND flash u iPhonu 7. Jelikož se jedná o moderní typ paměti, dodavatelé ještě nemají vychytané všechny mouchy, a tak se snadno udělají špatné kusy, což Apple nemůže riskovat. Aby tedy kompenzoval nižší produkci svých dvou primárních dodavatelů, oslovil Samsung. Jihokorejská společnost by tak měla zahájit výrobu 3D NAND čipů pro iPhone.

V iPhonech 7 jsou 48vrstvé paměti NAND flash, zatímco v iPhonech 8 by se mělo jednat už o 64vrstvé, a tak by se měla zvednout maximální kapacita úložiště. Očekává se, že iPhone 8 bude k dodání ve dvou variantách, a to v 64GB a 256GB.

Podle agentury Reuters došlo na celosvětovém trhu k nedostatku čipů typu DRAM a NAND flash, protože Apple vykupuje čipy daných parametrů pro své budoucí produkty. A ruku na srdce, která firma by se nechtěla stát dodavatelem Applu, a tak ostatní zájemci o tyto typy pamětí jsou odsunuti na druhou kolej.

iPhone 8 infar concept FB

Dnes nejčtenější

.