Zavřít reklamu

Apple na letošní konferenci WWDC představil našlapaný iMac Pro s 18jádrovým procesorem Intel Xeon, špičkovou grafikou Radeon Vega Pro, až 4TB SSD úložištěm a až 128GB ECC RAM. Apple však přesně nespecifikoval, o jaké procesory se bude jednat. Pokud bychom věřili blogu Pike’s Universum, potom by superpočítač mezi počítači mohl disponovat procesory Skylake-EX a Skylake-EP založenými na platformě zvané Purley.

Blog, který informace čerpá z firmwarových souborů systému macOS High Sierra, uvedl, že iMac Pro bude mít od Intelu serverový socket LGA3647, nikoliv špičkový desktopový socket LGA2066.

Pokud jsou uvedené informace pravdivé, pak by klenot honosící se jménem iMac Pro mohl mít skutečně serverové procesory Xeon, a tak by nebyl poháněn nedávno představenou sérií procesorů Skylake a Kaby Lake se socketem LGA2066.

Dále blog dodal, že se zdá, že iMac Pro bude obsahovat vyspělou bezpečnostní architekturu Secure Enclave, která byla navržena k ochraně dat kódu a otisků prstů. Pro zvýšení bezpečnosti by tak počítač mohl mít ARM koprocesor jako MacBook Pro s Touch Barem. Bezpečnostní architektura Secure Enclave otevírá dveře Touch ID, který by se tak na iMacu Pro mohl objevit, nicméně Apple na keynote o ničem takovém nemluvil.

Blog Pike’s Universum už v dubnu odhalil některé technické specifikace iMacu Pro, tedy dva měsíce před jeho oficiálním představením. Tehdy tvrdil, že bude mít procesory Xeon, ECC RAM, rychlejší SSD úložiště, grafické karty AMD a porty Thunderbolt 3.

iMac Pro

Dnes nejčtenější

.