Zavřít reklamu

Podle nejnovějšího hodnocení smartphonů od Consumer Reports, které bylo zveřejněno tento týden, nemají vlajkové lodě Samsungu, tedy Galaxy S8 a Galaxy S8+ žádnou konkurenci, dokonce ani iPhone 7 a iPhone 7 Plus., v kategoriích týkajících se designu, životnosti baterie, kamer a dalších vlastností a funkcí. Současná generace iPhonů (představena v září 2016) je starší než rodina Galaxy S8 (představena v dubnu 2017), a tak je logické, že ratingy Consumer Reports upřednostňovaly novější zařízení.

Z reportu vyplývá, proč Galaxy S8+ získal špičkové hodnocení a jak se mají nadcházející iPhone 8, iPhone 7s a iPhone 7s Plus zabývat nedostatky aktuálního iPhonu 7. Consumer Reports poukazuje na to, že Galaxy S8 nemá žádné boční hrany, pouze má minimální hrany nahoře a dole. Testeři si oblíbily zejména obrazovku o velikosti 5,8 palců, kterou disponuje menší model Galaxy S8.

Jeden z konceptů iPhonu 8:

Design modelů Galaxy S8 a Galaxy S8+ je minimalistický, moderní a elegantní. Ve své podstatě zařízení disponuje stejnou velikostí, ale i přesto větším displejem, což je dáno tím, že jsou odstraněny okraje. Zatímco Galaxy S8 má displej o velikosti 5,8 palců, větší bratr Galaxy S8+ má displej o velikosti 6,2 palců.

Richard Fisco, vedoucí tester telefonů v Consumer Reports, uvedl, že Galaxy S8 je komfortní. Dále poukazuje na to, že 6,2palcový Galaxy S8+ už není tak praktický pro používání jednou rukou. I když je snímač otisků prstů umístěn na zadní straně přístroje, fungoval velice dobře.

V minulosti byl Samsung spjat především s problémy, které souvisejí s bateriemi v Galaxy Note 7, kvůli čemuž jihokorejský gigant spadl v hodnocení. Podle nejnovějších reportů smartphonů Galaxy S8 je považován za spolehlivější, neboť se pyšní jednou z nejlepší výdrží baterie, a to v mnoha variantách testů, například při surfování po internetu přes Wi-Fi, při telefonování a podobně. Testeři vysvětlili, že dlouhá životnost baterie Galaxy S8+ je hlavní důvod, proč ho spotřebitelé upřednostňují před menší Galaxy S8.

Pokud jde o fotoaparát, Consumer Reports uvádí, že fotografické schopnosti fotoaparátu Galaxy S8 se chlubí kvalitními barvami i v prostředí s nízkou světelností. Dokonce fotoaparát vyniká tím, že snižuje nadměrné ostření způsobené fotoaparátem. Určitě další výhodou je, že i malý Galaxy S8 má duální fotoaparát, zatímco malý iPhone 7 je bez něj. „Konečně několik málo špičkových fotoaparátů, které jsou na zařízeních iPhone 7 Plus či LG G6, má dvojitou zadní kameru pro focení s větším zoomem nebo pro širokoúhlé snímky. Mobilní telefony Samsung nezůstávají pozadu.“

Consumer Reports poukazuje na odolnost proti vodě jako na výhodu řady S8, přičemž ponořit ho můžete do vody až na 30 minut, a to do hloubky maximálně 30 centimetrů. Obrovským zklamáním je však inteligentní asistent Bixby, který se zatím ještě pořádně neprojevil, protože je v testovací rané fázi. Prozatím je nespolehlivý.

Sice Galaxy S8 a S8+ momentálně poráží v hodnocení iPhone 7 a 7 Plus. Pokud by však došlo k porovnání současného Galaxy modelu a nadcházejícího iPhone modelu, potom by pravděpodobně byl Samsung překvapený, jak by Apple obsadil první příčku.

Takový iPhone 8 by určitě Galaxy S8 porazil: 

Očekává se, že iPhone 8 bude mít OLED displej od okraje k okraji. Údajně by velikost obrazovky měla být 5,8 palců s Touch ID integrovaným pod obrazovku. Výroční model by měl mít konstrukci logické desky a měl by mít delší životnost baterie, nadále by měl mít vertikálně orientovanou duální kameru s pokročilými schopnostmi AR.

Jednou z nevýhod Galaxy S8 a S8+ je cena začínající na 750 dolarech za 64GB úložiště. Ale spekuluje se o tom, že takový iPhone 8 by se mohl pořídit až od 1 000 dolarů.

Galaxy S8 vs iPhone 7 FB

Dnes nejčtenější

.