Zavřít reklamu

Společnost iFixit jako vždy u nových produktů, rozebrala také nový iPad Pro 10,5″ a jako první zjistila, že iPad o rozměrech 10,5″ má vnitřní uspořádání spíše jako zmenšený 12,9″ iPad Pro než jako zvetěšná 9,7″ verze. Právě vnitřní uspořádání iPadu Pro 9,7″ totiž bylo v podstatě stejné jako u standardního iPadu, zatím co u 12,9″ varianty přešel Apple na zcela nové uspořádání, které nyní u 10,5″ modelu doladil k dokonalosti. Vnitřní uspořádání 10,5″ iPadu je v podstatě zjednodušené a vylepšené uspořádání, které můžeme znát z většího 12,9″ iPadu.

Bohužel stjeně jako u ostatních produktů od společnosti Apple až na naprosté vyjimky si sice můžete vnitřní části rozebrat, protože Apple použil standardní šrouby Philips namísto speciálních šroubů na které jen ztěží seženete šroubovák, ovšem opravit si iPad takříkajíc na koleni je téměř nemožné. iFixit udělali iPadu Pro 10,5″ hodnocení opravitelnosti pouze 2/10, což je v podstatě v souladu s tím, že Apple na tabletech opravuje pouze display a jinak mění přístroje kus za kus.

Nově v iPadu také najdeme dvonásobnou obnovovací frekvenci displeje, která však vyžaduje také dvojnásobný počet připojovacích kabelů. Celkově tak displej a základní desku propojují čtyři propojovací kabely, zatím co předchůdce si vystačil s dvojicí kabelů. Novinka disponuje 4GB RAM ve formě dvou čipů 2GB LPDDR4 od společnosti Toshiba. Celkově na fotografiích vidíte, jak jednoduché vnitřnosti iPad má a můžete se také podívat, jak to vypadá, když jej rozebírají skuteční mistři.

 

ram-flash

Dnes nejčtenější

.