Zavřít reklamu

V současné době technologické společnosti hledají nové materiály, které by se daly použít pro výrobu chytrých telefonů. Úžasným a elegantním dojmem působí titan, z něhož se snažil dokonce i Apple vyrobit svůj iPhone. Ale nakonec se rozhodl, že materiál k výrobě svých vlajkových lodí nevyužije. Šance se však chytila společnost Essential Phone, která připravuje smartphone s titanovým rámem a nejvýkonnějším hardwarem. Ačkoliv ještě není známo oficiální datum vydání, už nyní známe cenu, a to 700 dolarů.

Pokud se vám titan zamlouvá, potom si můžete smartphone rezervovat už nyní, protože společnost Essential Phone uvádí, že exkluzivní model není pro každého.

„Hledali jsme technologie a metody výroby, které nejsou určeny pro výrobu 50 milionů přístrojů,“ řekl Jason Keats, vedoucí produktového designu společnosti. Cupertinská společnost musí volit materiál a strategie, jež se dají použít u 50 milionů výrobků každé čtvrtletí. Kdežto Essential Phone je luxusní v tom, že nepotřebuje prodat 50 milionů kusů za jedno čtvrtletí, a tak se jedná o výrobu menšího měřítka.

Smartphone je vyroben z odolného titanu, se kterým se dá velice těžce pracovat. „Tak jsme doslova cestovali po celém světě, abychom našli někoho, kdo by ho mohl zpracovávat.“ Štěstí se na firmu usmálo, protože narazila na relativně malou německou firmu, která vyrábí vstřikovací formy titanu.

Inženýři z Essential Phone říkají, že Apple se snažil vyrobit iPhone z titanu, ale bez úspěchu. „Bude to exkluzivní,“ vyjádřil se závěrem Jason Keats s odkazem na připravovaný titanový smartphone.

essential-titanium-

Zdroj: Phone Arena

Dnes nejčtenější

.